Nick Keijzer heeft het momenteel druk met andere zaken, maar sluit een terugkeer gedurende het lopende seizoen bij Delft niet uit. (foto: Roel van Dorsten)
Nick Keijzer heeft het momenteel druk met andere zaken, maar sluit een terugkeer gedurende het lopende seizoen bij Delft niet uit. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Nick Keijzer stopt – in elk geval voor even - bij d.v.v. Delft

DELFT – D.v.v. Delft is –in ieder geval voorlopig- een van haar sterkhouders kwijt. Middenvelder Nick Keijzer heeft trainer Oscar Laguna Burgos laten weten dat hij voorlopig zijn kicksen in de wilgen hangt.

Het seizoen begon zo mooi voor de middenvelder, die afgelopen week zijn dertigste verjaardag vierde. "Kevin den Os en Bas Voogt, echt maatjes van me, kwamen over van DHC. Verder speelt Robbie Notenboom natuurlijk ook bij Delft en zo speelden we weer met zijn vieren in een elftal, net als vroeger bij DHC."
Toch nam Keijzer het besluit om een stapje terug te doen. "Dat heeft niets te maken met dat ik het voetballen niet leuk meer zou vinden of iets dergelijks, maar ik heb het veel te druk met andere dingen. Ik werk 32 uur voor een baas, maak deel uit van Vertellerscollectief Rapaille en heb daarnaast samen met Tim van den Eijk het tekstbureau Uitgesproken Gasten. Ik sprong dus niet in zeven, maar in vier sloten tegelijk."

'IK RAAKTE GESTREST'
En dat bleek er één teveel, want ook voor de creatieve middenvelder zitten er maar vierentwintig uur in een dag. "Ik merkte dat ik er fysiek moeite mee had en raakte gestrest. Op het veld had ik daar geen last van, maar erbuiten wel. Dan ga je nadenken en moet je keuzes maken." Het leidde tot een weloverwogen keuze. "Vroeger verdiende ik geld met voetballen, nu is dat niet het geval. Aan de andere kant heb ik pas een huis gekocht en leveren mijn andere bezigheden wel wat op. Ik heb die keuze ook uitgelegd en dat begrepen die gasten wel. Daarbij is het niet zo dat ik de deur definitief dichtgooi, wat in andere media wel wordt gesuggereerd."
Keijzer is blij met de manier waarop Delft met zijn situatie is omgegaan. "Want toen ik aangaf dat het me een beetje boven het hoofd groeide, kreeg ik al meteen bepaalde privileges. Zo hoefde ik maar één keer in de week te trainen en werd er alles aan gedaan om me binnenboord te houden. Ik merkte aan mezelf echter dat ik er moeite mee had. Als ik getraind had, zorgde ik ervoor dat ik zo snel mogelijk weg was. Er moest namelijk nog werk worden gedaan en de volgende ochtend ging de wekker weer om zes uur, omdat ik om half acht aan het werk moest in Bodegraven. Daardoor plaatste ik mezelf buiten het groepsproces en dat ging wringen. Daarom heb ik besloten voorlopig een stapje terug te doen. Voor mij is dit de enige juiste keuze en daardoor maakt het me eerlijk gezegd niet zoveel uit was buitenstaanders daarvan zeggen. Het is nu in ieder geval tot november heel erg druk. Als ik daarna wat meer lucht heb, sluit ik me misschien wel weer aan bij de groep. De trainer heeft aangegeven dat ik, als ik weer ruimte en tijd heb, meer dan welkom ben."

'DAAR KAN IK NU MIJN CREATIVITEIT IN KWIJT'
Keijzer kiest op dit moment voor Vertellerscollectief Rapaille. "Daar kan ik op dit moment mijn creativiteit in kwijt. We zijn bezig met de voorbereidingen voor een theatershow die we in oktober in Theater de Veste voor boekers van verschillende theaters gaan spelen. Wellicht dat ik me daarna weer wat meer op het voetballen kan concentreren. Dat kan alleen maar bij Delft, want ik heb het hier wel hartstikke naar mijn zin. Vorig seizoen speelden we na een valse start een mooie tweede seizoenshelft. Voetballen op hoofdklasseniveau hoeft voor mij niet meer zo. Ik ben inmiddels dertig en misschien ga je dan ook wat relativeren. Ik moet er niet aan denken om weer drie avonden in de week te trainen en in het weekend in de bus in een clubcolbert heel het land door te reizen. Daarbij spreekt het groepsgevoel bij Delft me wel aan. Vooral bij Haaglandia was dat nog weleens anders: daar stonden aan het begin van het seizoen gewoon veertig nieuwe spelers voor je neus. Als ik terugkeer, is dat dus bij Delft, ja."