Afbeelding
Foto: Martijn Linthorst

Huis te koop: Molensingel 91, Delft

DELFT – Arjen Meinema en zijn vrouw Annet wonen nu negen jaar, vanaf de oplevering, in dit royale herenhuis in de kindvriendelijke buurt 'Hoornse Zoom'. Het huis in karakteristieke jaren dertig architectuur is luxe afgewerkt en goed onderhouden. Met vijf slaapkamers en een zolder, is dit de ideale woning voor een gezin.

Arjen en Annet wonen hier met hun vier kinderen Okke, Joep, Juul en Teun. "Wij woonden eerst in Delfgauw, maar wilden graag ruimer wonen", legt hij uit. "We hebben hiervoor gekozen en daar zijn we achteraf heel blij mee. Vooral omdat het hier zo kindvriendelijk is. Heel centraal in de wijk is er een prachtige speelweide. Het is hier autoluw, dus de kinderen kunnen er makkelijk zelf naar toe lopen. Vooral met mooi weer is het daar gezellig druk."

Bij de koop hebben Arjen en Annet veel extra opties aan het huis laten uitvoeren. Zo is de woonkamer uitgebreid en is de tweede badkamer volledig ingericht. "Daarnaast hebben we een mooie plavuizenvloer laten leggen, zijn alle wanden glad gestuukt en is er een prachtige keuken in gezet", zegt hij. "Ja, in de loop der jaren hebben we veel in het huis geïnvesteerd."

Zelf heeft Arjen ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de aanblik van de woonkamer. De oorspronkelijke trap is namelijk vervangen door een trap die door hem zelf ontworpen is. Arjen is zelf architect en heeft ten behoeve van zijn eigen woning een trap ontworpen, die ten opzichte van de oorspronkelijke situatie omgedraaid is, een zwevende trap met een rechte steek, met een houten balk als drager en RVS stijlen die de zwevende treden mede dragen." Echt iets om trots op te zijn", zegt hij. "Geeft de kamer extra uitstraling."

Aan de woonkamer zit een zeer uitgebreide moderne, open keuken, vast voorzien van Siemens inbouwapparatuur: een vaatwasser, een combi-oven, een combi-oven-magnetron, een vierpits inductiekookplaat, met als extra een grote gas wok-pit, een afzuigkap, een ingebouwd espresso apparaat, een vriesladenkast en een quooker-fusion voor direct warm tap en kokend water. "Vanuit de keuken heb je uitzicht over de singel, met daar achter mooie jaren dertig huizen", gaat hij verder. "Achter heb je een leuke zonnige achtertuin."

Deze fraai aangelegde achtertuin ligt op het zuiden en heeft een houten, betegelde berging die voorzien is van elektra. De tuin heeft een achteruitgang.

Verdeeld over de eerste, tweede en derde verdieping zijn er vijf slaapkamers en een speel-werkkamer. De modern vormgegeven, luxe badkamer op de eerste verdieping heeft een ligbad, een aparte douche met een glazen douchedeur en een 120 centimeter brede wastafel met twee op de muur gemonteerde kranen. Op de tweede verdieping is er een tweede volledig uitgevoerde badkamer met een extra brede douche, voorzien van een glazen douchedeur en een 90 centimeter brede wastafel met een luxe onderkast. Op de derde verdieping is er, naast de speel-werkkamer, een ruime overloop waar de wasmachine en de droger geplaatst zijn. "We willen dit huis verkopen, omdat we de unieke kans hebben ons eigen huis te bouwen in Den Hoorn", zegt Arjen. "Zo'n kans mag je als architect natuurlijk niet laten lopen."

De vraagprijs voor deze woning is 515.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding