Iedereen is dit weekend welkom bij het open huis van Aikido Stichting Delft.
Iedereen is dit weekend welkom bij het open huis van Aikido Stichting Delft.

Open huis bij Aikido Stichting Delft

DELFT - Aikido is een Japanse martial art die al dertig jaar bij Aikido Stichting Delft onderwezen wordt. Deze club organiseert zaterdag 26 september een open dag.

Aikido kenmerkt zich door technieken die de beoefenaar in staat stellen de kracht en energie van een aanval in zijn voordeel om te buigen. Zo kan een conflictsituatie snel en veilig worden geneutraliseerd, zonder letsel aan de ander toe te brengen. "Wat we zien is dat veel aikidoka's deze mentaliteit ook meenemen in hun dagelijkse leven", vertelt Charles Kientz, oprichter en dojo-cho van Aikido Stichting Delft. "Natuurlijk niet door de technieken die ze bij ons in de dojo leren op hun collega's uit te proberen, maar door oplossingen te zoeken zonder een directe confrontatie aan te gaan."
Aikido kent geen wedstrijden. Zodoende is er geen drang om te presteren of om de beste te zijn. Hierdoor kan iedereen ongedwongen en op zijn eigen niveau trainen. Dit wordt ook gedragen door iedereen in de dojo. Mensen die net beginnen worden met zorg opgevangen door de leden die al langer trainen. Zo kunnen mensen op een veilige manier leren de potentieel gevaarlijke technieken te ondergaan.
Omdat er geen competitie is en de technieken effectiever worden naarmate je minder kracht gebruikt, is de sport echt geschikt voor iedereen. Kientz: "We hebben zoals elke martial art wel jonge honden in de dojo, maar we zien dat oudere leden zich ook prima staande houden. Ook zijn er veel vrouwen lid. Daar ben ik enorm trots op."
Aikido Stichting Delft verzorgt Aikido lessen voor kinderen en volwassenen en heeft zaterdag 26 september van 10.00 uur tot 13.00 uur open huis in haar dojo aan de Van Tienhovenstraat 1 in Delft. Geïnteresseerden kunnen elk moment een kijkje komen nemen of meedoen. Zie voor meer informatie de website www.aikidodelft.nl.