Afbeelding

Oktoberactiviteiten in Museum Prinsenhof Delft

Museum Prinsenhof Delft staat in oktober bol van de activiteiten. We trappen af met 'Het weekend van de Wetenschap', op 3 en 4 oktober.

Het museum staat dan in het teken van de Delftse wetenschapper Anthonie van Leeuwenhoek. Met op zaterdag een gratis rondleiding Meesters in Innovatie - van 14.00 uur tot 14.30 uur en maximaal 20 deelnemers - en op zondag twee lezingen in zaal 15 , om 13.00 uur en 14.00 uur. De eerste lezing wordt gegeven door Ria van der Meer, rondleider Museum Prinsenhof Delft en gaat over het leven van Anthonie van Leeuwenhoek. De tweede spreker is Lesley Robertson, professor aan de TU-Delft. Haar lezing gaat over de ontdekkingen van Anthonie van Leeuwenhoek en de laatste ontwikkelingen op dat gebied. Dit wordt gedaan met behulp van een aantal foto's en korte filmpjes gemaakt met een replica-microscoop.
De hele maand oktober is het Maand van de Geschiedenis met als thema 'Tussen Droom & Daad'. Wij focussen ons op de Vader des Vaderlans, Willem van Oranje. De droom van Willem van Oranje is een vrij Nederland, waar iedereen vrij is om te doen en te geloven wat hij zelf wil. Willem zou dat zelf iets preciezer gezegd hebben: hij droomde van het herstel van de zeventien Bourgondische Nederlanden onder een adellijk bestuur en een oplossing voor de religieuze verschillen op basis van verdraagzaamheid.
Tijdens de maand van de geschiedenis ontvangt iedere bezoeker een 'droomkaart'. Aan de hand van deze droomkaart kun je ontdekken wat Willem van Oranje allemaal moest doen om zijn droom te verwezenlijken. Ontzettend leuk en leerzaam voor jong en oud.
Tijdens de herfstvakantie doen wij mee met de allereerste Museumkidsweek. Museum Prinsenhof Delft heeft de VOC als thema gekozen. Verhalenvertellers nemen je mee op reis en laten verhalen van de VOC herleven. Test je kennis in de VOC quiz. Hou onze Facebookpagina en website in de gaten voor meer informatie.