Afbeelding
Foto: Peter Odijk

Hoe wonen Delftenaren op dit moment?

DELFT – Iedereen woont ergens en iedereen woont hier weer op een andere manier. Ook de tijdsgeest is van invloed op hoe mensen wonen. Archief Delft en fotoclub FC '59 zijn daarom een documentair fotoproject begonnen om voor de toekomst vast te leggen hoe Delft nú woont en leeft.

Leuk hieraan is dat iedereen zich kan aanmelden om het interieur van z'n woonhuis vast te leggen en zo geschiedenis te schrijven. Het Archief Delft beschikt al over duizenden gevelaanzichten en straatgezichten van Delftse huizen en gebouwen. Foto's van het leven áchter de gevels zijn echter schaars. Terwijl juist interieurs, met of zonder de bewoners, de diversiteit van de Delftse bevolking laten zien en een goed tijdsbeeld geven.
Daarom is Archief Delft op zoek naar zoveel mogelijk verschillende woonsituaties binnen Delft. Van hofje tot villa, van studentenkamer tot seniorenwoning: alles is welkom. Wie zich aanmeldt krijgt een fotograaf van FC '59 over de vloer, die de diverse interieurs vastleggen. Archief Delft bewaart de foto's. Deelnemers aan dit project ontvangen een afdruk van de foto als dank en herinnering.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website www.archief-delft.nl.

Dat de manier van wonen van Delftenaren ook te maken heeft met de tijdsgeest, blijkt wel uit deze foto van Peter Odijk uit 1930 (links) en die van Ron de Rooij uit 2015 (rechts)