De organisatie was donderdagmiddag - ondanks het regenachtige weer - druk in de weer met de voorbereidingen voor Delft Serveert.
De organisatie was donderdagmiddag - ondanks het regenachtige weer - druk in de weer met de voorbereidingen voor Delft Serveert. Foto: Koos Bommelé

Culinair evenement Delft Serveert wordt steeds meer een traditie

DELFT – Op het Sint Agathaplein is komend weekend weer een nieuwe editie van Delft Serveert. De gerechten en het weer beloven veel goeds, maar dat is niet het enige goede nieuws over dit culinaire Delftse evenement.

Eind deze week waren de organisatoren van De Burgemeesters en de deelnemers op het historische Delftse plein al druk in de weer met de voorbereidingen. In de weken daarvoor dachten de deelnemende horecazaken goed na over hoe ze zichzelf goed konden presenteren en hun gasten zo goed mogelijk konden verwennen. "We gaan een geweldig weekend tegemoet", weet Ed Hoogendijk wel zeker. De voorzitter van de Delftse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en eigenaar van restaurants Le Mariage en de Bistro de Pijpenla kijkt al weken reikhalzend uit naar Delft Serveert. "Ook dit jaar is alles weer aanwezig", vervolgt hij. "Het eten verschilt in prijs van 2 euro 50 tot 12 euro 50. Er is kreeft, maar ook stamppot, mooie hamburgers, er zijn visgerechten, biologische gerechten, lekkere Delftse biertjes. Er is voor ieder wat wils en je kunt van alles proeven en proberen. Dat maakt het evenement zo leuk." Delft Serveert biedt alles waar bezoekers trek in kunnen hebben, van de amuse om mee te beginnen tot een sigaartje na afloop. Ook aan de muzikale ondersteuning is gedacht. "Als je echt een gezellig avondje uit wilt, dan ben je bij Delft Serveert van harte welkom."
Delft Serveert is zaterdag 26 september van 16.00 uur tot 23.00 uur en op zondag van 14.00 uur tot 23.00 uur. De zondag is een echte familiedag, met 's middags ook activiteiten voor kinderen. De entree is gratis, ter plekke kunnen bezoekers muntjes kopen en daarmee de lekkerste gerechten en drankjes bestellen bij de vijftien verschillende deelnemers.
Met deze derde editie van Delft Serveert lijkt het evenement steeds meer een traditie te worden op de Delftse uitgaanskalender. "En dankzij hoofdsponsor Hanos, een groothandel in horecabenodigdheden, zijn we er ook de komende vier jaar zeker van dat we Delft Serveert kunnen organiseren." Hoogendijk hoopt dat Delft Serveert in die jaren nog groter kan worden dan het al is. "Maar bovenal hoop ik dat de bezoekers na afloop denken: Wat is Delft toch een mooie en gezellige stad, daar kom ik gauw weer eens terug." Meer weten? Kijk dan op www.delftserveert.nl.