De Watertoren van Strijbos, die niet in 1895 maar in 2010 is gebouwd.
De Watertoren van Strijbos, die niet in 1895 maar in 2010 is gebouwd. Foto:

Ook eigenaar van miniatuur Watertoren wil van z'n toren af

DELFT – Peter Strijbos werkte vier maanden lang aan een miniatuurmodel van de Delftse Watertoren. Nu deze alweer enkele jaren op zolder staat te verstoffen, hoopt hij hier een ander blij mee te kunnen maken.

Strijbos woont in het Gelderse Gendt, maar is 73 jaar geleden geboren onder de rook van de Watertoren, in het Agnetapark. Hij groeide op in Delft. "Als ik dan een rolletje gist ging halen dan liep ik altijd langs de Watertoren", weet hij nog. "Zo'n gebouw blijft me dan altijd trekken."
Toen hij al van alles had nagemaakt van hout, z'n kleinkinderen had verblijd met poppenhuizen en boerderijen, was het vijf jaar geleden tijd om de Watertoren na te bouwen. Hij gebruikte hiervoor een oud tafelblad en kocht lijm, nog meer hout en lampjes. Na vier, vijf maanden knutselen had hij een 75 centimeter hoge watertoren. "Ik vind 'm mooi geworden. Vanwege het formaat zet ik 'm echter niet in m'n huiskamer", geeft Strijbos aan. Momenteel staat de toren op zolder. "We zijn weleens bij de Watertoren gaan kijken, om te zien of de eigenaren interesse hebben. Er was niemand aanwezig, maar het was daar toen zo'n puinhoop; daar wilde ik m'n Watertoren niet eens zetten." Wie de toren wil hebben, mag 'm kopen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via P.Strijbos5@kpnplanet.nl. Mocht niemand zich melden dan is dat geen ramp. "Want ik heb in elk geval veel plezier beleefd aan het maken ervan."