Sandra van der Windt en Raymond van Uffelen verwelkomen u graag in het centrum op Blue Sunday.
Sandra van der Windt en Raymond van Uffelen verwelkomen u graag in het centrum op Blue Sunday. Foto:

Blue Sunday maakt je nieuwsgierig naar wat er zondag in de stad gebeurt

DELFT – De zondag wordt steeds meer een winkeldag. Toch is vaak niet duidelijk welke winkels en ondernemingen op zondag geopend zijn. Blue Sunday moet daar voor het Delftse centrum verandering in gaan brengen. Vanaf 27 september zijn heel veel winkels open en vinden er om de zondag allerlei activiteiten plaats.

De kiem voor Blue Sunday werd gelegd in april van dit jaar, toen Raymond van Uffelen van Ray Brandstore en Sandra van der Windt van Café de Sjees de handen ineensloegen voor de organisatie van Blue Market. "De zondag is bij uitstek een dag om evenementen in de stad plaats te laten vinden, en de aantrekkingskracht wordt alleen maar groter als de winkels dan eveneens geopend zijn", stelt Raymond. Blue Market was met zevenduizend bezoekers een daverend succes. Daags hierna benaderde het Bestuurlijk Overleg Binnenstad (BOB) Raymond met het verzoek om het Blue Market-concept verder uit te werken voor de open zondagen.
Door ruchtbaarheid te geven aan de verschillende activiteiten van de ondernemers via social media wordt een groot publiek bereikt. "En dat is nodig, want nu is het vaak niet duidelijk voor de consumenten of de winkels wel of niet open zijn op zondag en of er nog iets te doen is in de stad op deze dag", heeft Raymond gemerkt. Hij heeft inmiddels contact gelegd met 47 centrumondernemers uit de horeca, retail, musea en het theater en zoekt nog meer geïnteresseerden voor Blue Sunday. De eerste editie staat gepland voor zondag 27 september en zoekt aansluiting bij het culinaire event Delft Serveert. Daarna vindt er om de week tot in december een Blue Sunday plaats, met geopende winkels en een gevarieerd aanbod aan activiteiten en kleinschalige evenementen in het stadshart.
Raymond heeft veel vertrouwen in het Blue Sunday-concept. Samen met Sandra van De Sjees brengt hij het programma per zondag in kaart: vervolgens kan iedereen op de Facebookpagina van Blue Sunday zien wat er allemaal te doen is in de stad. "Dat kan variëren van een dj die draait voor je favoriete kledingwinkel, een auteur die een passage uit zijn boek voorleest in je stamcafé tot een workshop kalligraferen of een bootcamp op de markt", geeft Sandra een aantal voorbeelden. Omdat de deelnemende ondernemers op de hoogte zijn van de verschillende activiteiten in de stad, kunnen ze hun klanten hierover informeren. Zulke kruisbestuivingen leggen de basis voor een prettige, sfeervolle open zondag waarvan heel het centrum profiteert. "We willen de nieuwsgierigheid van het winkelend publiek constant blijven prikkelen. En omdat de meeste activiteiten gratis zijn, blijft er geld in de portemonnee over om te winkelen", maakt Raymond de cirkel rond.
Blue Sunday staat gepland voor de zondagen 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november en 13 december. Voor meer informatie kunt u de Facebookpagina van Blue Sunday Delft bekijken: ondernemers die zich bij Blue Sunday wensen aan te sluiten, kunnen contact opnemen met Raymond van Uffelen en Sandra van der Windt via info@bluemarketdelft.nl.