Mike Mesker zag Wippolder afgelopen zondag tegen het fysieke ODB de eerste overwinning van het seizoen boeken (0-1). (foto: Koos Bommelé)
Mike Mesker zag Wippolder afgelopen zondag tegen het fysieke ODB de eerste overwinning van het seizoen boeken (0-1). (foto: Koos Bommelé) Foto: Koos Bommele

Mike Mesker wil 'zijn' Wippolder hogerop helpen

DELFT – Feyenoord haalde afgelopen zomer Dirk Kuijt na negen seizoen in den vreemde terug naar Rotterdam-Zuid; bij Wippolder keerde begin dit seizoen 'verloren zoon' Mike Mesker na vijf seizoenen bij d.v.v. Delft terug aan sportpark De Pauwmolen.

De terugkeer op het oude nest bevalt de 25-jarige aanvallende middenvelder tot op heden prima. "Ik heb het hier weer hartstikke naar mijn zin. Ik ben hier vijf jaar geleden weggegaan en ken nog steeds heel veel van de jongens: ik speel nu zelfs met vijf jongens die ik in de C-jeugd training heb gegeven. Ze hebben nu een stuk grotere mond dan toen."

'IK HEB TOCH EEN ANDERE ROL'
Mesker heeft vertrouwen in de groep waarvan hij nu deel uitmaakt. "Ik heb het idee dat er echt rek in deze groep zit: het kan dus alleen nog maar beter gaan. In het begin was het wel even wennen, want ik heb toch een andere rol. Bij Delft, waar ik een ontzettend leuke tijd heb gehad, was ik één van de jongsten, terwijl ik hier bijna de oudste ben. Je zou kunnen stellen dat ik ben begonnen aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière."
Het nieuwe begin vindt plaats op een niveau lager dan Mesker in de afgelopen seizoenen gewend is. "Maar misschien spelen we met Wippolder over een jaar of vier ook wel in de tweede klasse. Afgelopen zomer heeft een aantal clubs bij me geïnformeerd, maar voor mij was de keuze er puur één tussen Wippolder en Delft. Ik heb gesprekken gehad met Marcel de Letter van Wippolder en Oscar Laguna Burgos, de nieuwe trainer van Delft. Ook dat was een goed gesprek: ik kwam zeker in zijn plannen voor. Ze willen graag naar de eerste klasse en hebben het elftal dit seizoen ook aanzienlijk versterkt. Ik hoop dat het ze gaat lukken. Het afgelopen jaar bij Delft ging alleen wat minder en er waren steeds meer mensen vanuit Wippolder die me trokken. Ik heb er heel lang over nagedacht en de keuze is op Wippolder gevallen." Dat heeft ook met het niveau van de club te maken. "Want als Wippolder nog in de vierde klasse had gespeeld had ik dat zeker niet gedaan, maar ik zie dat deze selectie heel veel potentie heeft. Misschien vinden sommige mensen dat ik te vroeg de stap naar een derdeklasser maak, maar voor mij voelt dit als een goede keuze. Aan de andere kant ben ik nog maar 25 en is er altijd later nog de mogelijkheid om het op een hoger niveau te gaan proberen. Het zou mooi zijn als dat met Wippolder gebeurt, maar wie weet komt er op een later moment nog weleens een andere club langs."

'JE ZIET DAT DIE GASTEN NAAR ME LUISTEREN'
Bij Wippolder staat volgens Mesker nu een gretige, jonge groep. "Daarbij merk ik wel dat van me wordt verwacht dat ik enigszins het voortouw neem. Je ziet ook wel dat die gasten naar me luisteren en wat van me aannemen. De meesten weten wel dat ik in de jeugd voor Feyenoord heb gespeeld, maar dat is alweer zo lang geleden. Ze weten ook dat ik alweer een paar jaar ervaring in de tweede klasse heb opgedaan."
Afgelopen seizoen plaatste Wippolder zich voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. "Ik heb ze een aantal keer zien spelen en het voetbal was hartstikke goed. Daarbij is de selectie bijna intact gebleven en hebben zich nog enige versterkingen aangemeld. Ik vind dat we met deze groep voor een plaats bij de eerste vier moeten gaan. Als dat lukt, plaats je je sowieso voor de nacompetitie en alles wat je daar weet uit te slepen, is mooi meegenomen."
Ook voor de toekomst heeft de BSO-medewerker nog mooie dromen. "Ik ben teruggekomen naar Wippolder en het zou fantastisch zijn als iemand als Donny van den Bos dat ook zou doen. Hij heeft hier ook altijd gevoetbald en hij heeft absoluut heel veel kwaliteiten. Of zijn komst helemaal reëel is, weet ik niet, want hij is inmiddels aardig ingeburgerd bij Den Hoorn. Maar zeg nooit nooit."