Afbeelding
Foto:

Huis te koop: Tak van Poortvlietstraat 8, Delft

DELFT – Een leuk huis in een leuke buurt, deze bewoonster van de Tak van Poortvlietstraat heeft hier de afgelopen twintig jaar naar volle tevredenheid gewoond. Een nette hoek-ééngezinswoning met, zoals ze het noemt, een extreem grote tuin. "Eén van de diepste tuinen in de straat", zegt ze.

De Hof van Delft is zeer in trek bij mensen die de wijk kennen en geliefd bij de mensen die er wonen. Zo ook bij deze bewoonster. Ze noemt de ligging super. "Je bent bijvoorbeeld in vijf minuten in de binnenstad", vertelt ze.
"Als je wilt ben je zo op het plein bij Het Prinsenhof, ik noem maar wat. Maar ook het zwembad is vlak bij en er zijn drie supermarkten in de buurt. Je pakt de fiets en bent na een kort tochtje al in Rijswijk. Voor de deur zijn er talloze parkeermogelijkheden, het parkeren is hier helemaal gratis."
Het is een woning uit de jaren dertig die helemaal gemoderniseerd is. Er ligt een beuken parketvloer in en de wanden zijn heel strak afgewerkt. In een uitbouw van de woonkamer is de nette keuken. De openslaande deuren aan de achterzijde van de kamer zijn nog origineel. "Ja je zult best verrast zijn over de vele uitbreidingsmogelijkheden", gaat ze verder. "Doordat de tuin, met zij-ingang, zo diep is, kun je de woonkamer bijvoorbeeld gelijktrekken met de keuken. Heb je nog meer leefruimte."
De woonkamer is 3.62 / 2.75 bij 6.95 meter. Aan de voorzijde is een erker met uitzicht op de beschutte voortuin. Via de woonkamer heb je toegang tot de keuken, uitgerust met een gaskookplaat, een oven en een afzuigkap. "Ook vanuit de keuken kun je in de tuin komen", aldus de bewoonster, die het huis verkoopt omdat ze in een appartement wil gaan wonen. "In het vroege voorjaar zit je er al heerlijk buiten."
Het oorspronkelijke toilet is vergroot in 2010, waardoor er ruimte is ontstaan voor de wasmachine onder de trap. Deze leidt naar een overloop die toegang biedt aan drie slaapkamers. De voorslaapkamer is 3.58 bij 2.88 meter, de voorzijkamer is 1.81 bij 2.53 meter. De slaapkamer aan de achterzijde is 2.88 bij 3.30 meter en heeft een vaste kast.
De badkamer is in 2012 helemaal gemoderniseerd. Deze ruimte aan de achterzijde is 1.76 bij 1.25 meter, voorzien van een douche en een wastafel. Via de bergkast op de overloop is er met een steektrap toegang tot de bergvliering van 4.79 bij 5.95 meter, de vloermaat. De nokhoogte is 1.75 meter en hier is de opstelplaats voor de CV-ketel (2009).
"Eventueel kun je hier een extra zolderkamer van maken", zegt ze. "Ja je ziet wel, in deze woning zijn erg veel uitbreidingsmogelijkheden. Je zou hier heel goed met een klein gezin kunnen wonen."
De woning is vrijwel helemaal voorzien van dubbel glas. De riolering onder de woning en onder de voortuin is geheel vernieuwd.

De vraagprijs voor deze woning is 237.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding