MKB Delft zorgt voor heldere kijk bij ondernemers op Participatiewet

DELFT – MKB Delft verzorgt op maandag 21 september een voorlichtingsavond voor ondernemers over de Participatiewet. De nieuwe regels rondom onder meer het ontslagrecht worden deze avond helder en op de praktijk gericht voor het midden- en kleinbedrijf onder de loep genomen.

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. Een aantal regels op het gebied van het ontslagrecht en tijdelijke contracten is door de inwerkingtreding van deze wet veranderd. Veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben of krijgen hiermee te maken. Om haar leden van dienst te zijn organiseert ondernemersvereniging MKB Delft de hierboven genoemde bijeenkomst, waarin de nieuwe regels op het gebied van werk en zekerheid op onderhoudende wijze worden uitgelegd. Voorzitter Michiel Kraaijeveld van MKB Delft: "Uiteraard duiken we op deze avond even in de theorie van deze wet, maar niet langer dan tien minuten. Daarna gaan we luisteren naar onze gastspreker Mario Bierkens, die ons duidelijk gaat maken waarom en hoe we zuinig moeten zijn op ons personeel."

Vragen
Werkgevers worden door de nieuwe wetgeving aangespoord om bijvoorbeeld ouderen en mensen met een arbeidsbeperking in te zetten binnen hun bedrijf. "Die ondernemers vragen zich vervolgens wel af: 'Gaat dat niet ten koste van mijn omzet?' en 'Hoe kan ik deze werknemers het beste faciliteren?' Op zulke vragen geven we tijdens deze bijeenkomst graag een passend antwoord", legt Kraaijeveld uit. Omdat Delft als stad drijft op de toeristenindustrie, ziet hij volop mogelijkheden voor ondernemers in de horeca en hotellerie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een nuttige wijze in te gaan zetten binnen hun bedrijf. "Ik hoop dat de gemeente Delft en de ondernemers, ook uit andere branches, hiervoor structureel willen gaan samenwerken."
Daarnaast is MKB Delft momenteel op zoek naar een oud-ondernemer, die tijd en gelegenheid heeft om nieuwe leden te gaan werven voor deze ondernemersvereniging. Verdere details hieromtrent komen op deze avond eveneens aan bod.
De bijeenkomst voor ondernemers vindt plaats op maandag 21 september van 19.00 uur tot 21.00 uur in het pand van de Rabobank aan de Buitenhofdreef. MKB Delft neemt de organisatie van de bijeenkomst op zich, samen met MKB Nederland, gemeentelijk werkbedrijf Werkse!, de Rabobank en Advocatenkantoor EBH Elshof. De aanwezigen worden getrakteerd op koffie, een broodje en na afloop een drankje. De bijeenkomst voor zowel leden als niet-leden van MKB Nederland is kosteloos: aanmelden kan via mkbdelft@gmail.com of tel. 015 – 2158010.