'We zullen worden niet gemakzuchtig worden'

DELFT – Schipluiden speelt sinds vorige week op zaterdag. De Midden-Delflanders maakten gehakt van JHR (11-0). Martijn van Dorp nam drie van de goals voor zijn rekening.

– Dat is een lekker begin...
"Inderdaad. We wisten van tevoren niet wat we konden verwachten, maar we hebben het er goed vanaf gebracht. Bij rust stond het 2-0 en hadden zij al een rode kaart te pakken. In de tweede helft konden zij het niet meer aanlopen, zeker niet nadat er nog een speler werd weggestuurd."

– Heb je vaker drie goals in een wedstrijd gemaakt?
"Als selectiespeler niet volgens mij, maar in de jeugd wel. Ik kan me de laatste keer ook niet meer herinneren. Het is natuurlijk altijd leuk om op die manier belangrijk te zijn voor het elftal."

– Gaat dit soort potjes op den duur niet vervelen?
"Dit soort potjes wel, denk ik. Maar van horen zeggen was dit één van de zwakkere broeders in de poule. Er zitten dus zeker ploegen tussen waartegen we het moeilijker zullen krijgen. Als wij ons eigen spel spelen, kunnen we iedereen onze wil opleggen. Maar we zullen ook weleens misstappen maken. Gelukkig hebben we een goede groep met een nieuwe trainer die er bovenop zit. We zullen dus niet gemakzuchtig worden."