Het personeel van het Stads-Koffyhuis toost op het succes.
Het personeel van het Stads-Koffyhuis toost op het succes. Foto: Couvert Extra

Lof voor Stads-Koffyhuis

DELFT - Stichting Couvert Extra heeft deze week het personeel van het Stads-Koffyhuis in het zonnetje gezet. Het Stads-Koffyhuis heeft namelijk, van alle horecazaken in Delft, veruit de meeste kookboeken Couvert ExtraVers weten te verkopen.

Ruim 160 kookboeken wist het Stads-Koffyhuis te verkopen aan hen gasten. Hiermee is een leuk bedrag ingezameld voor de lokale Voedselbank. Toen de personeelsleden van het Stads-Koffyhuis als afsluiter van het seizoen kwamen barbecueën bij Café de Oude Jan, greep Couvert Extra deze kans aan om hen allen te bedanken, een lekkere cocktail te geven en proostend op de foto te zetten. Stads-Koffyhuis-chef Pieter Loomans, de kartrekker in de verkoop van de kookboeken, kreeg een extra bedankje: hij gaat met zijn vriendin heerlijk genieten van een driegangendiner bij Bistro de Pijpenla.
Afgelopen winter is het kookboek 'Couvert ExtraVers' verschenen. Hierin staan niet alleen geheime recepten gepresenteerd, maar staat vooral de man achter het fornuis centraal.Ook worden er recepten gepresenteerd die op de Delftse menukaarten te vinden zijn. Het idee voor dit project is voortgekomen uit het gegeven dat het aantal gezinnen die gebruik maken van de Delftse Voedselbank de laatste jaren is verdubbeld. De verkoop van het boek moet ervoor zorgen dat de stichting de te verstrekken voedselpakketten aan kan vullen en kan helpen in de groeiende vraag naar producten.