Afbeelding
Foto: Martijn Linthorst

Huis te koop: Scheepmakersingel 69, Delfgauw

DELFGAUW – Romke en Iefke Kolthof wonen nu elf jaar in deze hoek-ééngezinswoning aan de uiterste rand van Emerald in Delfgauw. Ze kwamen uit het Haagse Laakkwartier en hebben voor Delfgauw gekozen om dichter bij hun dochter en kleinkinderen te gaan wonen. "Het is hier lekker rustig door de kleinschaligheid", zegt Iefke. "Het is eigenlijk net een dorp."

Toen Romke en Iefke er kwamen wonen, was het leeg opgeleverd. Ze hebben de woning dus helemaal naar hun hand kunnen zetten. Andere deuren, een volledig nieuwe trap, een vernieuwde keuken met een toog naar de woonkamer. "In de kamer ligt eigenlijk een Amerikaanse walnoten vloer", zegt Iefke. "Daar overheen ligt nu, tijdelijk, een laminaatvloer. Nieuwe bewoners zouden die eventueel makkelijk op de bovenetage kunnen leggen."

Een heel aansprekend onderdeel van de woonkamer is de pelletkachel. Een kachel die brandt op kleine houtkorrels. Er is een goed rookkanaal. "Die kachel geeft 's avonds een leuke sfeer in huis", vindt Romke. "Bovendien geeft de kachel veel warmte af."

De woonkamer is 4.24 bij 5.01 meter. De met een toog gescheiden keuken, net als de rest van de woonkamer in een landelijke, gezellig huiselijke sfeer, is uitgerust met een koel- en vrieskast, een vaatwasser, een vijf-pits gasfornuis, een oven en een afzuigkap. Via de achterkant van de kamer kom je in de zonnige tuin. Het is een diepe tuin op het noorden, waar je zowel de zon als de schaduw op kunt zoeken. Er is een houten berging en een achterom. "We hebben een vijver met prachtige vissen, onder andere een koikarper, die gewoon kan blijven als de nieuwe bewoners dat willen", zegt Romke.

Op de eerste verdieping is er een zeer ruime slaapkamer aan de achterzijde. Dit waren oorspronkelijk twee kamers. "Wij hebben er voor gekozen om het muurtje weg te breken", zegt Iefke. "Je kunt er wel weer heel makkelijk twee kamers van maken. Aan de voorkant hebben we nog een slaapkamer, met airco."

De etage heeft verder een moderne, geheel betegelde badkamer, voorzien van een tweede toilet, een douchecabine, een wastafel, een radiator en mechanische ventilatie. Op de overloop is er een bergkast met de CV, de mechanische ventilatie en de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. "Er is eventueel de mogelijkheid om nog een verdieping op het huis te laten zetten", legt Romke uit.

Er is een eigen parkeerplaats met ruimte voor twee auto's. De woning is grotendeels voorzien van rolluiken /screens en heeft een alarmsysteem. Volledig geïsoleerd. De woning is in een zeer rustige straat gelegen en op loopafstand van winkels, scholen en openbaar vervoersmogelijkheden. Ook de A4 en A13 zijn in een paar autominuten bereikbaar.

De woning is in prijs verlaagd naar de vaste prijs van 250.000 euro. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 214 29 09. Internet: www.vwmakelaars.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding