Piet van Rij heeft zijn voetbalschoenen inmiddels ingewisseld voor een golfclub en komt op golfbaan nog menig oud-voetballer tegen. (foto: Roel van Dorsten)
Piet van Rij heeft zijn voetbalschoenen inmiddels ingewisseld voor een golfclub en komt op golfbaan nog menig oud-voetballer tegen. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Piet van Rij?

DEN HOORN – Piet van Rij maakte furore bij Concordia, probeerde het op een hoger niveau bij Vitesse Delft en keerde uiteindelijk terug naar het vertrouwde nest.

"Wat veel mensen niet weten is dat ik bij DHC begonnen ben. Na een schoolvoetbaltoernooi werd ik door meneer Van der Brugge benaderd om daar te voetballen. Omdat ik er geen vriendjes had, ben ik na een jaar gestopt."
- Wanneer ben je weer begonnen?
"Toen ik een jaar of zeventien was. Via de congregatie kwam ik bij SEP terecht. Ik wilde meer prestatief voetballen en via Van Stigt, die net als ik bij Koreneef werkte, ging ik naar DHL. Ik had meer vrienden bij Concordia en daarom ben ik daar gaan voetballen. Daar vond ik wat ik in een club zocht."
- Met wie speelde je er zoal?
"Onder meer met Jack Ouwersloot, Aad de Bruin, Herman Maijer, Joop Poot en Benno Ouwersloot. Tijdens de herenavonden op donderdag was het altijd gezellig en gingen we vaak tot in de vroege uurtjes door."
- Toch maakte je nog een uitstapje …
"Inderdaad. Op enig moment vertrok Benno Ouwersloot naar RVC en besloot ik naar Vitesse Delft te vertrekken. Ik had er veel vrienden door het bedrijfsvoetbal met Bon Vivant. Ik weet nog dat we de eerste wedstrijd uit speelden bij Noordwijk. De ambiance was fantastisch, maar we verloren met 4-1. De week erna speelden we tegen Numansdorp, waar mijn moeder vandaan kwam. We verloren met 6-1, dus ik ben via de achterdeur vertrokken."
- Ging het erna beter?
"De uitslagen werden beter. Door de slechte resultaten werd het elftal omgezet en ging ik er als nieuweling het eerste uit. Het jaar erna kwam Jan van den Akker, die graag jonge spelers een kans geeft. Er was een jonge linksback, die twee meter was. Ik was mijn plek al snel kwijt."
- Dus ging je terug naar Concordia?
"Ja en Benno Ouwersloot kwam toen ook terug. We hadden een aantal prachtige jaren onder Theo van Leeuwen. Na twee jaar scheurde ik mijn voorste kruisband, maar dat had ik niet door. Ik heb het nog een tijdje geprobeerd, maar bleef maar door mijn knie gaan. Daarom ben ik gestopt."
- En daarna?
"Heb ik nog twee jaar in een vriendenteam gehockeyd, Verder heb ik nog zeventien jaar getennist en nu golf ik. Het regiovoetbal volg ik nog via de krant en internet. Ook heb ik een jaar of negen geleden via Marnix van Vondelen, die helaas veel te vroeg is overleden, nog meegedaan met een vriendenteam bij Den Hoorn. Na een wedstrijd wilden ze dat ik bleef en ze hadden zelfs geld bij elkaar gelegd om een paar zilveren voetbalschoenen aan te schaffen, maar vanwege mijn knie bleef het bij twee wedstrijdjes."