Annalies Sandberg is op zoek naar de eigenaar van deze fiets, die hier langs de Provincialeweg onwel werd.
Annalies Sandberg is op zoek naar de eigenaar van deze fiets, die hier langs de Provincialeweg onwel werd. Foto: Jesper Neeleman

Annalies Sandberg zoekt eigenaar van fiets

DELFT – Annalies Sandberg was er op 16 juli getuige van hoe een vrouw in de ambulance werd afgevoerd. Ze naam haar fiets mee, maar de vrouw is nu onvindbaar.

Sandberg liet op donderdag 16 juli rond kwart over negen 's avonds de hond uit op het fietspad langs de Provincialeweg, vlakbij de Buitenwatersloot. Ze zag hoe een jonge en zwangere vrouw, die even daarvoor nog fietste, op de grond was gaan zitten omdat ze onwel was geworden. Een andere vrouw belde 112, even later werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht. Sandberg nam haar fiets mee naar huis en gaf haar adres mee aan de ambulancebroeders. Het slachtoffer heeft zich echter nooit meer gemeld. "Ik wil wel van de fiets af", zegt Sandberg. Ze ging daarom naar de Delftse ambulancepost. "Die verwezen me door naar de politie. Bij de politie zeiden ze niets over de fiets en het slachtoffer te weten, omdat ze er niet bij betrokken waren. Ook bij de centrale ambulancepost in Den Haag konden ze me niet verder helpen. Ik dacht daarom ik bel Delft op Zondag, daar zijn weleens vaker zulke problemen opgelost."
Sandberg hoopt dat het slachtoffer het leest en haar fiets weer ophaalt. Ze kan bellen naar telefoonnummer 06-24397839.