Rene Slegtenhorst heeft er alle vertrouwen in dat jubilaris DHL een mooi seizoen tegemoet gaat en is blij met Danny Lukassen als assistent. (foto: Roel van Dorsten)
Rene Slegtenhorst heeft er alle vertrouwen in dat jubilaris DHL een mooi seizoen tegemoet gaat en is blij met Danny Lukassen als assistent. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

DHL viert feest en is klaar voor het nieuwe seizoen

DELFT – Het is feest aan de Brasserskade komende weken. Bij DHL wordt gevierd dat de vereniging op 10 september honderd jaar geleden werd opgericht. Na de promotie van afgelopen seizoen ziet ook de sportieve toekomst van de Leeuwen er goed uit, vindt trainer René Slegtenhorst.

De jubileumcommissie, onder aanvoering van erevoorzitter André Groenewegen, heeft de komende weken verschillende festiviteiten gepland, zoals de reünie van 6 september, een wedstrijd tussen ADO Den Haag onder 19 en de beste spelers van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie, een officiële receptie voor genodigden en een knalfeest op zaterdag 12 september.
Rene Slegtenhorst werd eind vorig seizoen aangetrokken om te zorgen dat er dit seizoen op het veld ook weer wat te vieren valt. "We moeten niet té hoge verwachtingen scheppen", zegt de oefenmeester. "We zijn gepromoveerd en spelen in een zware poule. De doelstelling is om ons als team en individueel te verbeteren met verzorgd en herkenbaar voetbal. Als dat lukt blijven wij vanzelf weg bij de gevaarlijke plaatsen."

'ER STAAT WEER EEN BLOEIENDE VERENIGING'
Dat Slegtenhorst bij DHL terechtkwam is niet geheel toevallig. "Ik heb hier in het verleden drie mooie seizoenen meegemaakt en sindsdien is DHL echt wel mijn cluppie geworden. Het is prachtig om te zien dat veel mensen die er toen waren er nog steeds zitten. Dat geeft wel aan dat dit een heel warme club is en daarom ben ik ze nooit uit het oog verloren. Dat we nu het 100-jarig jubileum vieren is vooral aan die vrijwilligers en het bestuur te danken. Een aantal jaar geleden was ik best een beetje bang voor het voortbestaan, maar door alle vrijwillige inspanningen staat er weer een bloeiende vereniging."
Toen hem gevraagd werd de nieuwe trainer van DHL te worden zei Slegtenhorst niet direct 'ja'. "Want ik heb hier een prachtige tijd gehad, dus het is lastig om die te evenaren. Aan de andere kant staat er wel een groep met enorm veel potentie, waarbij ook routiniers zitten die niet bang zijn elkaar de waarheid te vertellen. Tot nu toe ziet het er allemaal hartstikke mooi uit en is iedereen enthousiast."
Dat dat ook kan veranderen beseft de sympathieke trainer zich maar al te goed. "Tot nog toe zit iedereen nog bij de groep en hebben we nog geen definitieve keuzes gemaakt. Dat gaat natuurlijk wel gebeuren en als jongens buiten de boot vallen, zal ik ze vertellen waarom dat is en wat de verbeterpunten zijn, zodat ze weten wat ik van hen verwacht."

'PAUL IS EEN GOUDEN VENT'
De oud-speler en –trainer van onder meer DHC en Vitesse Delft staat er aan de Brasserskade niet alleen voor. "Paul Koekenberg is trainer van het tweede elftal en loopt al heel lang bij de club rond: een gouden vent voor de vereniging en goed klankbord voor mij. Daarnaast is Danny Lukassen onze assistent, zijn broer Richard keeperstrainer en vader Henk regelt alles rondom de selectie. Met Wout Toet hebben we een verzorger die 'ook wel wat' van het spelletje weet."
De resultaten in de voorbereidingen vallen enigszins tegen: in de voorrondes van de Stad Delft Bokaal werd DHL in een poule met Full Speed en DVC uitgeschakeld en tijdens het Delft Toernooi werd met 2-1 van de gastheer verloren, terwijl RKDEO met 5-0 te sterk was. "Toch geeft met name de wedstrijd tegen Delft een goed gevoel en zie ik op de training dat het steeds meer gaat zoals we het graag zien."
Slegtenhorst kan niet wachten tot het seizoen begint. "Zeker in deze poule met veel Delftse clubs. Het is ontzettend onvoorspelbaar, maar o zo leuk. Daarnaast zullen de penningmeesters er blij mee zijn en varen de Delftse clubs er ook financieel wel bij."