Bij een nieuw seizoen hoort natuurlijk ook een nieuwe presentatiefoto. Manuel Vissers zorgt ervoor dat zijn mannen keurig in het gelid zitten of staan. (foto: Roel van Dorsten)
Bij een nieuw seizoen hoort natuurlijk ook een nieuwe presentatiefoto. Manuel Vissers zorgt ervoor dat zijn mannen keurig in het gelid zitten of staan. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Schipluiden vol goede moed de vierde klasse in

SCHIPLUIDEN – Voor VV Schipluiden begint een nieuw hoofdstuk in de clubgeschiedenis. De Midden-Delflanders maakten de overstap van de zondag naar de zaterdag en staan nu aan de vooravond van een nieuw avontuur.

Peter van Oyen hielp het bestuur met de voorbereidingen op de overstap. "Daar kwam meer bij kijken dan verwacht", blikt de verdediger, die twee seizoenen geleden zijn kicksen in de wilgen hing, terug.

'WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN'

"Maar er was geen ontkomen aan. Als driekwart van de selectie aangeeft liever op zaterdag te spelen, heb je geen keus. We hebben duidelijk gemaakt dat wie 'A' zegt, ook 'B' moet zeggen. Gelukkig bleef het overgrote deel van de selectie de club trouw."
Dat gold niet voor trainer Edger Kuntz, die vorig seizoen aangaf te stoppen bij de blauwgelen. Dus moest de technische commissie op zoek naar een nieuwe trainer. "Ondanks het feit dat we weer van onder af aan moeten beginnen, stroomden de sollicitaties binnen. We hebben drie kandidaten geselecteerd en met twee van hen gesproken. Uiteindelijk werd het Manuel Vissers. Vooral zijn ambitie, gedrevenheid en structuur spraken ons aan. Daarbij heb ik zelf ook onder hem getraind en is hij bekend binnen de club: hij is een trainer die weet wanneer hij boven de groep moet staan en sturing kan geven. Dat heeft deze jonge groep nodig."
De liefde is geheel wederzijds. Vissers: "Ik kwam regelmatig een wedstrijdje kijken en gedurende het seizoen werd al vrijblijvend geïnformeerd of ik interesse had. In ons eerste gesprek werd meteen duidelijk dat een overstap naar de zaterdag werd overwogen met alle gevolgen van dien. Ik heb dit even op me in laten werken en werd enthousiast van de positiviteit en ambitie van het geschetste plaatje."
Toch zei de 47-jarige oefenmeester niet meteen 'ja'. "Ik wilde wel dat we op één lijn zaten over de werkwijze waarop ik de uitgesproken ambitie van de club dacht in te vullen. De club heeft er alles aan gedaan om binnen de beschikbare middelen een zo ideaal mogelijke situatie te creëren. Daarnaast moest na het afzeggen van de verzorger en de trainer van het tweede de staf weer op peil worden gebracht. Met Robin Gaillard hebben we een verzorger naast Astrid Rem waarmee ik ontzettend blij ben en als trainer van het tweede heb ik Fred van Rossum voorgedragen, met wie ik bij SV Den Hoorn heb samengewerkt. Verder waren er in de begeleiding nog vacatures. Daarvoor kwam ik terecht bij enkele mensen die direct hun hulp aanboden toen duidelijk werd dat ik de nieuwe trainer werd."

'PROMOTIE IS EEN MUST'

Uiteindelijk staat er een groep van veertig man. "Daarbij zitten ook jongens die het niveau aankunnen, maar in het weekend liever in een lager elftal spelen. Zij trainen echter wel mee. Al met al hebben we in mijn ogen een prima selectie. Promotie is voor ons dit jaar een must, maar het zal niet makkelijk worden. We zitten in een loodzware poule met vijf degradanten uit de derde klasse en wat versterkte ploegen die hoge ogen willen gooien. De druk is er dus en daar moeten we ook niet voor weglopen." Na drie weken trainen ziet Vissers het komende seizoen positief in. "Zowel voor de groep als voor mij was het zaak om het plezier weer terug te vinden. Ik denk dat we op de goede weg zijn. We hebben al van Lyra, DWO en Velo gewonnen, vanaf nu moeten we met stapjes vooruit." Dat moet uiteindelijk tot promotie leiden. "Vanuit het bestuur en de staf zijn alle voorwaarden geschapen", stelt Van Oyen. "Vanaf nu moeten de spelers hun voeten laten spreken."