'Ik hoop komende weken belangrijk te zijn'

DELFT – Ronald Besse (31) stopte bij aanvang dit seizoen met selectievoetbal bij Full Speed, maar maakte afgelopen zondag, in het gewonnen nacompetitieduel tegen WCR (2-0) toch zijn rentree.

– Dat was een verrassing...
"Voor mij ook, ja. Ik kreeg dinsdag van de jongens uit mijn team een appje dat ik met het tweede mee moest doen en een half uur later het bericht dat ik bij de basis stond in één."

– Niets nieuws voor jou natuurlijk...
"Ik heb inderdaad een jaar of veertien in het eerste gespeeld, maar ik moet je zeggen dat ik toch zenuwachtig was. Ik ben dit seizoen in een heel leuk vriendenteam begonnen, maar scheurde de binnenband van mijn knie af. Daardoor ben ik er een tijd uitgeweest en nog steeds niet helemaal fit. Zondag hield ik het gelukkig negentig minuten vol."

– Smaakt dit naar meer?
"Ik ben gestopt om privé-redenen maar heb ook aangegeven er te zijn als de club me nodig heeft. Voorlopig doe ik aanstaande maandag mee en hoop ik in het restant van de nacompetitie belangrijk te zijn, want die club zit in mijn hart. Een aantal gasten wil graag dat ik terugkom, maar over wat ik volgend seizoen ga doen, ga ik heel diep nadenken."