Levi Schipper in actie tijdens 4-1 overwinning op Vitesse Delft, waarmee DHC een finaleplaats in de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie behaalde. (foto: Roel van Dorsten)
Levi Schipper in actie tijdens 4-1 overwinning op Vitesse Delft, waarmee DHC een finaleplaats in de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie behaalde. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Levi Schipper hoopt het seizoen met een prijs af te sluiten

DELFT – DHC heeft nog één kans om het seizoen met een prijs af te sluiten. Na een teleurstellende competitie werd dinsdagavond in de halve finale van het Haaglanden Voetbal toernooi verloren van Te Werve. Komende dinsdag speelt DHC op het terrein van Delft de finale van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie tegen de leeftijdsgenoten van DSVP.

Levi Schipper is aanvoerder van het elftal dat het seizoen voor DHC nog enige glans kan geven. Ook behoort hij tot de hoofdmacht, die zich pas in de slotfase van het seizoen definitief veilig speelde. "Het seizoen verliep voor ons ronduit teleurstellend. We hadden de ambitie om in de top-5 te eindigen. Dat leek reëel gezien de prestaties van het afgelopen jaar en de versterkingen bij de selectie. Al vanaf het begin van het seizoen ging het in de thuiswedstrijden goed, maar lieten we het buitenshuis liggen. Uiteindelijk boekten we maar twee overwinningen in uitwedstrijden, terwijl we thuis slechts twee keer verloren. Gelukkig hebben we ons op tijd veilig weten te spelen, maar het mag duidelijk zijn dat we meer van het afgelopen seizoen hadden verwacht."

'WE WAREN GEWAARSCHUWD'

Dinsdagavond volgde een nieuwe domper, toen de groenzwarten in de halve finale van het Haaglanden Voetbal toernooi op eigen veld vlak voor tijd met 1-2 werden verslagen door zaterdagvierdeklasser Te Werve. "Dat mag natuurlijk nooit gebeuren", zegt de 22-jarige middenvelder. "Ik heb er ook niet echt een verklaring voor. Vooraf had de trainer al aangegeven dat het een niet te onderschatten ploeg is. Ze versloegen in de kwartfinale hoofdklasser Westlandia na strafschoppen en afgelopen weekend wonnen ze met 1-7 bij Ariston'80. We waren dus gewaarschuwd."
Hoe kon het dan toch nog misgaan? Schipper: "Het was een onwijs slechte wedstrijd, waarin we bijna niets creëerden. Het was allemaal veel te slapjes van onze kant. We kwamen vlak voor rust op achterstand, maakten na een uur spelen nog wel gelijk, maar daar bleef het bij. In de slotfase sloegen zij nog een keer toe, waardoor we verloren. Misschien dachten we er onbewust toch wat makkelijk over, terwijl we toch echt wisten dat ze de laatste periode in vorm zijn. Ook kan het zijn dat wij niet goed zijn in het spelen van vechtvoetbal. Als we kunnen voetballen, gaat alles goed, maar als we de schouders eronder moeten zetten, gaat het soms een stuk moeizamer. We zijn op inzet afgetroefd. Dat is zonde, want het was een mooie manier om het teleurstellende seizoen van het eerste elftal toch nog met een prijs af te sluiten."

'HET ZIT WEL GOED MET DE
TOEKOMST VAN DHC'

Gelukkig rest voor Schipper een mogelijkheid om toch nog een prijs te pakken. Dinsdag speelt hij met de beloften de finale van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie tegen DSVP. "Die wedstrijd nemen we zwaar op. We zijn de competitie ingegaan met het idee te laten zien dat we de beste jeugdopleiding van de regio hebben. In tegenstelling tot andere jaren doen er nu wél spelers van het eerste mee. Ik vind het leuk om deze wedstrijden te spelen. In dit elftal zie je ook dat het met de toekomst van DHC wel goed zit. Er zitten jonge spelers met veel potentie in. Als zij het geduld op kunnen brengen om op hun kans te wachten, zullen zij het hier zeker redden."
Ook over het verloop van het toernooi is de middenvelder positief. "De poulefase zijn we redelijk eenvoudig doorgekomen en in de kruisfinale waren we stukken beter dan Vitesse Delft." Dinsdagavond wacht DSVP in de finale. "Die ploeg zijn we in de poulefase ook tegengekomen en toen hebben we dik van ze gewonnen. Als we dat dinsdagavond weer doen, hebben we toch nog een prijs."