In de huidige economische situatie is het als bakker moeilijk om brood op de plank te houden. (Foto: PR)
In de huidige economische situatie is het als bakker moeilijk om brood op de plank te houden. (Foto: PR)

Bakkerij Van Roon stopt ermee en gaat dicht

Algemeen

DELFT - “Op 15 oktober draai ik met al mijn personeel voor de laatste keer de deur op slot.” Jack van Roon van Bakkerij Van Roon stopt. “Met pijn in het hart, maar het is de beste beslissing.”

Daarmee komt een eind aan het ruim dertigjarige familiebedrijf in de Van Bossestraat. Jack’s vader startte in 1991 en Jack zelf nam in 2012 het roer over. 

Energie en personeel
De bakkerij doorstond eerder stormen, maar de huidige economische situatie maakt doorgaan onmogelijk, zegt Jack: “Allereerst is het enorm moeilijk om nog goede vakmensen te krijgen. Dat brengt de continuïteit van het bedrijf in gevaar. Dan zijn er de exploderende energie- en grondstofprijzen. En vergeet niet dat we ook al twee jaar corona achter de rug hebben. Het verlies is gelukkig beperkt gebleven, maar reserves zijn er niet. En tenslotte: ik heb geen opvolging, dus het toekomstperspectief is er ook niet echt.”

Het hoort erbij
Een moeilijke beslissing, maar toch zit Jack niet bij de pakken neer: “Dit is ook ondernemen. Zware beslissingen moeten nemen, het hoort erbij. Maar ik kan die beslissing nu nog zelf nemen. Dat is beter dan dat de beslissing over een paar maanden of jaren misschien vóór je genomen wordt.” Het belangrijkste voor Jack is dat hij het met zijn personeel, er werken 7 mensen in de bakkerij, goed geregeld heeft. “Zij staan voor mij op nummer één. Ook voor hen is het natuurlijk zwaar, maar ze hebben ook volledig begrip voor de situatie. Ze zijn fantastisch. Ze hebben zich zoveel jaar voor me ingezet, in goede en slechte tijden, en ook nu steunen ze me, ondanks het feit dat ze er zelf ook moeite mee hebben.” Jack vertrouwt erop dat ze Bij een nieuwe werkgever met veel plezier en passie weer mogen werken. Zelf gaat hij terug in loondienst bij bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk.

Dankbaarheid
Tot 15 oktober blijft de bakkerij gewoon open. “We nemen op gepaste wijze afscheid van onze klanten. Ik wil hen vanuit de grond van mijn hart bedanken voor hun jarenlange vertrouwen.”
Van Roon wil niet met stille trom stoppen. “Voor het personeel organiseren we een afscheidsfeestje en we gaan er met een knalactie eruit. Wat dat wordt blijft nog even geheim, maar in ieder geval zullen onze met goud bekroonde tompouces er een rol in spelen.” Daarna slaat van Roon nieuwe wegen in: “Dit is moeilijk, maar het leven gaat door en wij ook.”