Leo Quack moest afgelopen weekend keuzes maken, maar ging langs bij de Biesland Dagen, waar hij zich kostelijk vermaakte. (foto: Koos Bommelé)
Leo Quack moest afgelopen weekend keuzes maken, maar ging langs bij de Biesland Dagen, waar hij zich kostelijk vermaakte. (foto: Koos Bommelé)

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Algemeen

Het is weer een prachtige maand geweest met veel mooie evenementen. Helaas waren het er zoveel dat de Hoffotograaf en ik een selectie hebben moeten maken, omdat we simpelweg niet overal bij konden zijn. Het was mooi om te zien dat veel mensen het weer zo ontzettend naar hun zin hadden.

Zo was er het pleinenfestival waar heel wat mensen op af kwamen en ook het jazzfestival was een groot succes. Op het weer viel niks aan te merken en de muziek was, zoals altijd bij dat soort festivals wisselend, maar er was voor ieder wat wils.
Ook de traditionele Owee week was weer een feestje, waarbij de nieuwe studenten het collegejaar op een geweldige manier inleidden. Het zal wel even wennen zijn geweest voor de band Lijn 7, die normaal gesproken nogal wat bier naar zich toe gegooid kreeg. In verband met de bierprijzen deelde de organisatie waterpistolen uit en gezien de temperaturen was dat al helemaal niet zo’n gek idee.
Dan was er ook nog het Van Markenfestival in het Agnetapark, waar Jan van der Mast en zijn vrijwilligers weer iets moois van maakten. De originele panelen van het paviljoen Delftsche Nijverheid werden tentoongesteld en bij mij bracht de dag nostalgische gevoelens naar boven. In mijn tijd als medewerker van de technische dienst van Calvé kwam ik vaak in contact met mensen van Gist Brocades. Ook bij de viering van 135 jaar Concordia kwamen mooie gevoelens naar boven. Het is altijd leuk om bij te praten met mensen met wie je gevoetbald en getennist hebt.
Ook heb ik de nieuwe Stiefbeen zien opstaan. Gé Kleiweg heeft samen met zijn vrouw en dochters van overal prachtige spullen opgehaald om de nieuwe locatie van de Firma van Buiten in de TU-wijk tot een gigantisch geheel te maken. Het is zeker de moeite om daar langs te rijden om het nieuwe onderkomen van de dames te bewonderen.

Druk weekend
Ook afgelopen weekend was genoeg te beleven. Op de Markt werd gejeu-de-bouled, in het Bieslandse Bos werd extra uitgepakt tijdens de Biesland Dagen en in het Rijn-Schiekanaal werd gezwommen om geld op te halen voor Fight Cancer. De Biesland Dagen vormden een leerzame dag voor een ieder: de koeien gingen in polonaise richting melkstal en vrijwilligers van Cleanups Delft prikten honderden kilo’s zwerfvuil bij elkaar.
De Swim to Fight Cancer was indrukwekkend. Een kleine driehonderd zwemmers in het kanaal en een stuk of twintig spinners op de steigers bij LAGA haalden bij elkaar ruim 170.000 euro op voor het goede doel. Hopelijk draagt het onderzoek dat hiermee gefinancierd wordt bij aan het ultieme medicijn tegen alle vormen van deze vreselijke ziekte.
Voor mijn goede vriend en horecatijger Antoon Camijn komt dit helaas te laat. Hij heeft heel zijn leven keihard gewerkt, maar is het laatste halfjaar snel achteruit gegaan en hij is onlangs overleden. Naast dat hij een ontzettend fijne vent was, heeft hij heel veel betekend voor de muziek in Delft: eerst als muzikant, later konden organisatoren van de verschillende festivals altijd een beroep op hem en zijn familie doen bij Hotel Delft Centre. Door hard te werken hebben ze er met zijn allen een prachtig hotel van weten te maken. Anton zal node gemist worden.