Het is nog steeds een goed moment om je huis te verkopen
Het is nog steeds een goed moment om je huis te verkopen

Een huis verkopen, is dit de juiste tijd?

wonen

DELFT- Wordt de huidige situatie op de woningmarkt nog gekker? Makelaar Björnd Arendsen ziet meer evenwicht verschijnen. “We zien dat de markt stabieler wordt met een minder harde stijging van de prijzen!”

Wie op zoek is naar een nieuw huis kan de moed in de schoenen zinken. Beperkt aanbod, veel vraag, hoge inflatie, oorlog in Europa, lage hypotheekrente... Wat brengt de toekomst? 

Markt verandert
Ook nu is er nog sprake van hoge verkoopprijzen, maar dat zal wellicht wat minder gaan worden. We merken nu al dat de markt afvlakt, dat er minder wild wordt geboden en dat de verkooptijden wat oplopen. Er komt wat meer in aanbod doordat met name woningen in het hogere segment langer te koop staan.

Heel goed moment om je huis te verkopen!
Een hectische markt met ook veel onzekerheid. Want hoe gaat het aanbod in de toekomst zijn? Wat zijn de effecten van de inflatie en de oorlog? Er zijn zoveel factoren die invloed hebben op de woningmarkt. “We verwachten het komende jaar dat de prijzen minder hard gaan stijgen. We zien dit nu al terug in de hoeveelheid reacties en de biedingen”, aldus Björnd Arendsen. “Voor steeds meer mensen worden de prijzen te hoog en de rente is ook licht stijgend. En door de inflatie is er ook meer onzekerheid over de economie. Het aanbod is nog steeds historisch laag en dat drijft de prijzen op. We verwachten in de loop van 2023 toch een stijgend aanbod, mede door de behoorlijke hoeveelheid nieuwbouw in Delft. De vraag neemt door de gestegen prijzen ook wat af, want steeds minder mensen kunnen het nog betalen. Aldus: een goed moment om je huis nu te verkopen!”  

Goed communiceren en je verkoop goed voorbereiden!
Voor ons is de huizenmarkt ons werk, geen emotionele aangelegenheid. Wij kunnen een woning op zijn waarde schatten en een passende verkoopstrategie adviseren. We proberen zoveel mogelijk rust in de verkoop te houden door een goede voorbereiding van ons dossier, zodat kopers ook precies weten wat ze gaan kopen. Ze moeten een hoop geld uitgeven en dan moet glashelder zijn wat ze kopen en hoe de verkoopprocedure is. Dat geeft vertrouwen en dat leidt tot een betere verkoopprijs.
Met ons team zijn we dan ook altijd de hele dag bezig om alles te regelen en iedereen te woord te staan.

Genieten van elkaar
Uit de feedback die Björnd van klanten krijgt, ziet zij de waardering van haar klanten. Dat maakt ons vak ook zo leuk. De psychologische kant, en het omgaan met mensen. Hun wensen op een rij krijgen en daar dan voor gaan knokken. “Dat betekent dat het team van Björnd veel tijd steekt in het leren kennen van klanten (andersom gebeurt dat ook) en hun wensen.

Contact
Wilt u eens kennismaken en weten wat uw huis waard is? Neem even contact op, dan komen we bij u langs voor een vrijblijvend verkoopadvies. Kijk alvast op www.bjornd.nl.

Onze verdere gegevens zijn:
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139