Alle dieren hebben hun eigen plekje, en jij mag binnenkijken! (Foto: EvE)
Alle dieren hebben hun eigen plekje, en jij mag binnenkijken! (Foto: EvE)

Een gezellige beestenboel in Tanthof

Algemeen

DELFT – Kalfjeslaan, Geitenkamp, Kalkoenstraat...  Het is een hele beestenboel in Tanthof. Maar je vindt ook èchte dieren in de wijk: op de kinderboerderij!

Schapen, geiten en varkens, konijnen en cavia’s, en een heleboel gevogelte. Het loopt allemaal rond op Kinderboerderij Tanthof. De meeste dieren zitten niet in hokken, maar lopen vrij rond en je mag ze dus aaien en knuffelen. Sterker nog, er is zelfs een heel ‘knuffelplein;  Daar huppelen grote konijnen (Vlaamse reuzen) rond, waarmee je heerlijk kunt knuffelen! In de stal wonen nog wat kleinere konijnen en cavia’s en ook hún verblijf mag je in om ze te aaien – als de dieren dat willen. Op het geitenland vind je uiteraard geiten, maar ook de schapen en in het voorjaar en de zomer kalfjes.

Voeren
Voeren mag. Maar let op: dat mag niet met zelf meegebracht eten, want daar kunnen ze misschien ziek van worden. Op de kinderboerderij kun je blikjes voer kopen bij het horecapunt. Dit zijn grasbrokjes (samengeperst hooi); een gezonde snack voor de geiten, schapen, varkens, kalfjes, konijnen, cavia’s, pony’s en ezels. Blijf bij het voeren van de geiten buiten het hek, want ze zijn zó dol op de brokjes dat ze je zullen bespringen als ze de kans krijgen! Het horecapunt zegt het al: ook voor mensen is er allerlei lekkers te vinden op de kinderboerderij. Zelfs om mee naar huis te nemen, zoals honing. De bezige bijen op het bijeneiland hebben er erg hun best op gedaan.

Dierenhotel 
Ga je op vakantie en zoek je een prettig en betrouwbaar verblijf voor je (kleine) huisdier(en)? Kinderboerderij Tanthof vangt ze graag voor je op! Dit kan het hele jaar door en ook voor slechts een weekendje weg. Je mag ze brengen in hun eigen woning of je kunt een hok lenen.

Evenementen
Kinderboerderij Tanthof organiseert het hele jaar door leuke dingen voor jong en oud. Vorig weekend was het grote Zomerfeest, waar het gezellig druk was. Vrijwilligers van allerlei organisaties en scouts van Marco Polo maakten het allemaal mogelijk. De eerstvolgende evenementen staan gepland voor 1 oktober (dierendag) en 30 oktober (Halloween). Tot 1 oktober is ook de Waterspeeltuin nog geopend. Daar kun je lekker spelen met water en zand, het Blotevoetenpad lopen of de Wilgentunnel ontdekken. Kortom: er is van alles te beleven op de Kinderboerderij en in de Waterspeeltuin. De Kinderboerderij is deze hele maand nog geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.30 uur en de toegang is gratis. Meer weten of de kinderboerderij ondersteunen? Kijk op www.kinderboerderijtanthof.nl.