Beatrice de Graaf
Beatrice de Graaf

Theatercollege door historicus en terrorisme-expert Beatrice de Graaf

Algemeen

Ze werd bekend door De Wereld Draait Door waar ze als terrorisme-expert opviel vanwege haar deskundigheid en heldere uitleg. Op 13 september komt Beatrice de Graaf naar Delft en geeft ze een theatercollege in Theater de Veste.

De Graaf is hoogleraar internationale en politieke geschiedenis en geldt als een wetenschapper die in staat is zeer abstracte concepten te vertalen naar praktische discussies voor een breed publiek, zonder daarbij de wetenschappelijk nuance uit het oog te verliezen.

Van de Oekraïne-oorlog, pandemie tot de woon- en stikstofcrisis, de grote uitdagingen van onze tijd maken ons onzeker en verlammen politici. De Graaf vindt het belangrijk om vanuit haar vakgebied gebeurtenissen in een breder verband te plaatsen. “Als je uitzoomt, context geeft, biedt dat houvast. En soms zelfs wat troost.” Tijdens het theatercollege laat ze zien hoe eerdere samenlevingen grote problemen overwonnen. Juist in onzekere tijden ontstaan nieuwe ideeën en baanbrekende innovaties. Waarmee kwam Nederland de cholerapandemie te boven? Hoe konden uitzichtloze oorlogen leiden tot lange perioden van vrede? Voor tickets zie www.theaterdeveste.nl.