Ook het atelier van Joost Konings in het Bacinol aan de Hooikade is te bezoeken tijdens de Atelierroute
Ook het atelier van Joost Konings in het Bacinol aan de Hooikade is te bezoeken tijdens de Atelierroute

De 27ste Delftse Atelierroute!

Algemeen

DELFT - Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober openen kunstenaars hun atelier voor publiek. Tijdens deze 27ste editie van de Delftse Atelierroute is er volop gelegenheid om een kijkje te nemen in de mystieke ‘keuken’ van de kunstenaar. Om alvast een voorproefje te krijgen bezoek je op 11 september de Herfstsalon.

In Kadmium, gevestigd in het Prinsenkwartier aan het Agathaplein 4, is de overzichtstentoonstelling ‘de Herfstsalon’ te zien met werken van alle deelnemende kunstenaars aan de Atelierroute. Dat zijn veel bekende Delftse namen zoals Joost Konings, Rob van Es en Fred Hemmes, maar ook nieuwe deelnemers als Christiane Maurer, Jane Callaghan en Marjon van Boeckel. Het werk varieert van heel rustig fotowerk tot schreeuwende verfklodders, sieraden en klei, realistische landschappen en abstracte geometrische vormen. Op zondag 11 september 15.00 uur wordt de Herfstsalon officieel geopend, welke te bezoeken is tot en met 9 oktober. Bezoekers krijgen de gelegenheid om te bekijken welke kunstenaars hun interesse wekken, zodat zij hun ateliers tijdens de Atelierroute kunnen bezoeken. Tevens kunnen zij hier een plattegrond en ansichtkaarten met werk van de kunstenaars aanschaffen.

Delftse Atelierroute
28 kunstenaars zullen tijdens de Atelierroute verdeeld zijn over 16 ateliers in en rond de binnenstad, die gratis toegankelijk zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt de route op de plattegrond aanhouden en elk deelnemend atelier bezoeken, of zelf een aangepaste route samenstellen. Joost Konings: “Het idee is dat je op een laagdrempelige manier ateliers kunt bezoeken en de kunstenaars vragen kunt stellen over het ontstaan van hun werk. In sommige ateliers zullen de kunstenaars demonstraties geven en in andere krijg je de kans om zelf ergens mee aan de slag te gaan.” Meer informatie via www.kadmium.nl.