Steun Inloophuis Debora met jouw statiegeldbon
Steun Inloophuis Debora met jouw statiegeldbon Foto:

Statiegeldactie Jumbo Hoven Passage voor Inloophuis Debora

Algemeen

DELFT - Wie in de maand september zijn of haar lege flessen inlevert bij de Jumbo in de Hoven Passage, kan de statiegeldbon doneren in de collectebus voor Inloophuis Debora. Debora is een ontmoetingsplek voor iedereen die met kanker in aanraking is gekomen, als patiënt, ex-patiënt, naaste of nabestaande. 

Frank Vijverberg, initiatiefnemer van deze statiegeldactie: “Altijd staat er bij de Jumbo in de Hoven een collectebus voor statiegeldbonnen. Elke maand gaan deze bonnen naar een goed doel. Als betrokkene bij Inloophuis Debora heb ik geregeld dat deze maand Debora het goede doel is waar geld voor wordt ingezameld. Over twee maanden doen we het nog eens over in vijf filialen van de Albert Heijn en ondertussen ben ik bezig met supermarktdonaties van bijvoorbeeld koffie om de kosten van het Inloophuis te drukken.” 

De reden dat Frank zich zo inzet voor het Inloophuis, is te herleiden naar een artikel dat eerder in Delft op Zondag stond. “In de krant las ik over de spinningsacties die Koos van der Burg organiseerde om geld in te zamelen voor Debora en over de toen heersende geldzorgen, waardoor het Inloophuis zomaar had kunnen omvallen. Gelukkig is dat door mooie donaties niet gebeurd. Ik zet mij in voor Debora, zodat het goede werk voort blijft duren. Dat zo’n plek als Inloophuis Debora bestaat, is van belang.”  

Inloophuis Debora is een veilige ruimte waar lotgenoten zichzelf kunnen zijn, waar naar hen geluisterd wordt en waar zij informatie over kanker kunnen vinden. Het is ook een plek waar je afleiding vindt met bijvoorbeeld yoga, schilderen of een ontspannende massage. Waar je kunt praten met mensen die echt begrijpen waar je het over hebt: de herkenning van lotgenoten. Debora staat voor een praatje, ontspanning, warmte en steun. Ook voor kinderen hebben zij vanuit Villa Debora speciale activiteiten.