Jazz-voorzitter Bram Stoeken proost met LEF eigenaar Jeroen Spierings (Foto: Koos Bommelé)
Jazz-voorzitter Bram Stoeken proost met LEF eigenaar Jeroen Spierings (Foto: Koos Bommelé)

Door de lens van Koos: Jazz Festival Delft

Algemeen

DELFT - Tot en met zondag 28 augustus klinkt er weer livemuziek in Delft! Tijdens het Jazz Festival Delft komen allerlei muzikale smaken en kleuren samen onder de brede noemer ‘Jazz’. 

Op verschillende historische en bijzondere locaties in Delft zijn er podia met thema-programmering. Zo is er op het Doelenplein een latin jazz lineup. Op het Brouwplein bij de Oude Jan hoor je blues en funk en bij het hoofdpodium op de Markt geniet je van mainstream jazz acts vol bekende namen. Nieuw dit jaar: een podium in een up & coming stukje Delft, namelijk De Schieoevers! Bij de Koperen Kat vind je daar tijdens het festivalweekend drum and bass DJ’s met live muzikanten. Jazz staat voor heerlijke muziek, het leven vieren, voor vrijheid, connectie, spontaniteit, originaliteit en plezier. Daarom is en blijft het Jazz Festival Delft, dankzij haar sponsoren, ‘vrienden’ en vele vrijwilligers, gratis toegankelijk voor iedereen.

Feestelijke kick-off
Afgelopen donderdag opende wethouder Frank van Vliet het Jazz Festival Delft op het gezellige Doelenplein. Vervolgens werd het muziekweekend feestelijk ingeleid met de wereldmuziek van Trico. Onze fotograaf Koos Bommelé was aanwezig bij de opening van dit muzikale weekend. Zijn foto’s vind je op www.delftopzondag.nl.

Programma
Jeroen kijkt vooral uit naar de reggae session op zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur op het Doelenplein, terwijl Bram uitkijkt naar de Joe Cocker band bij het Brouwplein op zondagmiddag van 17.30 tot 19.00 uur. Uiteraard zijn er nog veel meer optredens om naar uit te kijken. Zaterdag zijn er 26 optredens, van vanaf 14.00 uur tot 00.30 uur. En zondag zijn er nog 5 optredens van 14.00 tot 20.00 uur. voor informatie over bands, locaties en de tijden, kun je kijken op jazzfestivaldelft.nl.