De Halve Marathon Oostland voert naar de Groenzoom tussen Pijnacker en Berkel
De Halve Marathon Oostland voert naar de Groenzoom tussen Pijnacker en Berkel

Halve Marathon Oostland op 11 september

sport

PIJNACKER - De Halve Marathon Oostland is niet zomaar een hardloopwedstrijd. Het is een wedstrijd door een prachtig gebied in Zuid-Holland, waar langs grote delen van de route lopers worden aangemoedigd. De organisatie probeert het lopers echt zo prettig mogelijk te maken, en heeft aandacht voor alle details. Zowel voor de geoefende lopers van lange afstanden, als voor beginners.

Het gaat dan wellicht om twee dorpskernen - Pijnacker en Berkel - maar de organisatie weet hoe ze een evenement moeten organiseren. Met professionals waar nodig, en enthousiaste, gemotiveerde vrijwilligers waar mogelijk.

De start en finish van de halve marathon is in Pijnacker bij het Raadhuisplein. Het parcoursrecord van de mannen staat met 1.07.18 op naam van Nick van der Poel (2019). Bij de vrouwen staat het parcoursrecord van 1.22.14 op naam van Marlies Jongerius (2019). 

Zij die de halve marathon net even te lang vinden, kunnen zich aanmelden voor de tien en de vijf kilometer. Tevens zijn er twee kidsruns; één mini-kidsrun van 600 meter voor de jongere kinderen en een kidsrun van twee kilometer voor kinderen tot en met twaalf jaar. En ook bedrijventeams zijn dit jaar van harte welkom. 

De HMO is een feest voor jong en oud. Naast het hardlopen in diverse categorieën, zijn er zowel voor jong en oud allerlei spelactiviteiten op het feestterrein. In het verleden zelfs een klimmuur en springkussens. 

Voor 2022 staat de organisatie, na twee jaar ‘coronapauze’ weer te trappelen om een evenement neer te zetten waar ze met zijn allen heel trots op kunnen zijn. 

Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op de website www.veldwerkhalvemarathonoostland.nl