Pepijn Snel, Huub Schoemaker (Villa Debora) en Rick Burgering
Pepijn Snel, Huub Schoemaker (Villa Debora) en Rick Burgering

Vitesse Delft begint fris aan nieuw seizoen

sport

DELFT - Er staat een nieuw voetbalseizoen voor de deur en Vitesse Delft heeft de afgelopen maanden en tijdens de zomerstop niet stilgezeten. Zowel binnen als buiten de velden is de club druk bezig geweest, om zich goed voor te bereiden; niet alleen op het aanstaande seizoen, maar ook op de komende jaren. 

De club uit Tanthof is overgegaan op een nieuwe shirtsponsor. Het gerenommeerde merk ROBEY, verantwoordelijk voor de kleding van veel betaald voetbalclubs, kleedt zowel de senioren als de jeugd van Vitesse in het herkenbare rood-zwart van de club.

Op de nieuwe shirts en overig materiaal pronkt de naam van PLUS Tanthof, sinds enige tijd hoofdsponsor. Vitesse is blij met een sponsor in dezelfde wijk als waar de club gevestigd is. Daarnaast heeft de club sportzaak Wijtman, een bekende naam in en buiten Delft en gevestigd aan de Oude Langedijk, en het software bedrijf TSA Group, als sponsors binnengehaald. De TSA Group is ook een echte Delftse organisatie, die al meer dan 25 jaar actief is. 

Vitesse vindt het belangrijk om een maatschappelijke functie te hebben en zet zich daarom al jarenlang in voor goede doelen. Vanaf dit seizoen werkt de club samen met Villa Debora. Deze stichting biedt ondersteuning aan kinderen die met kanker geconfronteerd worden. De naam Villa Debora is dit seizoen ook op de shirts van Vitesse terug te vinden. Met Villa Debora worden de komende tijd diverse acties opgezet.

Delft is een studentenstad en Vitesse staat open om studenten gebruik te laten maken van de faciliteiten op haar complex. Zij kunnen op vijf velden en in de sporthal trainen en/of voetballen. Daarnaast heeft Vitesse met de vernieuwde kantine en buitenbar prachtige locaties om als gastheer op te treden.

De jeugdafdeling van Vitesse is groeiende. De club heeft een aantal gediplomeerde trainers, die er op een gedreven manier voor zorgen, dat prestaties en plezier goed samen gaan. Daarbij is er een grote groep vrijwilligers, die zich niet alleen op zaterdag, maar ook doordeweeks enthousiast inzet voor de jeugd. Bovendien heeft Vitesse ook een meisjesteam, dat competitie gaat spelen.

Vitesse blijft druk bezig om haar accommodatie te verbeteren. Kleedkamers zijn vernieuwd en het terras wordt de komende tijd verbouwd. Ook langs de velden zijn wijzigingen aangebracht en is er een nieuwe opslagruimte voor kleding gebouwd. 

Volgend jaar viert de club uit Tanthof haar 90-jarig bestaan en organiseert dan een aantal festiviteiten. Dit was voor de club een mooie aanleiding om het logo aan te passen en te vernieuwen. De oplettende toeschouwer is het wellicht al opgevallen tijdens de Stad Delft Bokaal, want toen speelde het eerste elftal al met dit nieuwe logo op de borst.

Vitesse is klaar voor het nieuwe seizoen. Het eerste team, wederom uitkomend in de Tweede Klasse, kijkt uit naar de vernieuwde zaterdagcompetitie. Er staan een aantal mooie derby’s op het programma, tegen Concordia, Full Speed en RKDEO. Maar ook ploegen als Sparta en Wilhelmus komen naar Sportpark Tanthof. Dit alles trekt ongetwijfeld meer toeschouwers naar het complex van Vitesse in Delft-Zuid.