Foto: Martin Reitsma
Foto: Martin Reitsma

De vierde editie van het Haags Beat Festival werd een groot succes!

Algemeen

Na het zo succesvol verlopen Westerpop, vorige maand in Delft, hadden een aantal Delftse muziekliefhebbers opnieuw zin in een muzikaal feestje.  Daarvoor hoefden ze niet ver te reizen want het Haags Beat Festival werd vorige week zondag in de open lucht gehouden in het Haagse Zuiderparktheater. Organisatoren Alexander Serban en Lesley Warendorff stelden een aansprekende programmering samen, strak georganiseerd en snel uitverkocht. 

Door Martin Reitsma 

Zangeres Luna Becking deed de muzikale aftrap en zong op meeslepende wijze nummers als ´Seasons´, ´White Rabbit´ en ´Long Blond Animal´.  De toon was gezet, het beloofde een zinderende en hete zondag te worden.   

Blueszangeres AJ Plug deed met haar band een uitstekend optreden in de beste tradities van de Blues-en rockmuziek. Blueslegende Frank Kraayeveld speelde de planken uit het podium met zijn Bingtangs, 60 jaar Blues- en Rockhistorie komt langs in nummers als ‘Mona Lisa’, ‘Ridin’on the L.N.’, ‘La Femme SansTete’ en ‘Alright, Alright’. Presentator Fred Zuiderwijk interviewde een aantal popiconen, op het festivalterrein is er voorts een ReadyTo Play talentenpodium. De All Star Indorockband met onder meer Woody Brunings en Eddy Chattelin, kreeg versterking van Rinus Gerritsen en Spike van Zoest. Hun optreden werd zinderend. De zon stond hoog en brandend aan de hemel, veel drinken bleek een must. De grote finale werd een apotheose met tal van grote namen op het podium. Th eRocktown Buddies, de Delta Ladies en hun bekende gasten rockten erop los. De licks, riffs en grooves vlogen je om de oren.  Het dak ging er bijkans vanaf toen Peter Koelewijn de eerste tonen inzette van zijn klassieker Kom van dat dak af. Het uitzinnige publiek zong, nee brulde het intens mee, Hé, Hé, Hé, Kom van dat dak af, ‘k waarschuw niet meer. De dames van Lois Lane brachten n een ode aan de Haagse pop met ‘Memories’ en ‘Venus. Saxofonist Wouter Kiers scheurde erop los tijdens ‘Uptight met de Delta Ladies. Rob Bolland bracht het publiek in extase met ‘Father & Son’, ‘Jeanny’ en vooral Rock Me Amadeus. Erwin Nyhoff oogstte veel bijval met ‘Buddy Joe’ en ‘Back Home’ van Golden Earring. Een volgend hoogtepunt werd ´High Time We Went´, alle artiesten waren verenigd op het podium met solo´s van muzikaal leider Peter Langerak, Rob Bolland, Peter Koelewijn, Erwin Nijhoff en Spike. Na afloop moet het daverende applaus van een dankbaar publiek tot in Delft te horen zijn geweest. Binnenkort zal er een gefilmde samenvatting van John Meijer te zien zijn op de site van Delft op Zondag en op social media.