Corinne Kassels en Fenna Bolhuis. (Foto: PR)
Corinne Kassels en Fenna Bolhuis. (Foto: PR)

Ondernemende vrouwen vinden elkaar al vijftien jaar bij Dea Dia

Algemeen

DELFT – Het ondernemersnetwerk Dea Dia bestaat 15 jaar. Vrouwelijke ondernemers helpen elkaar in hun eigen ontwikkeling en die van hun bedrijf. 

Dea Dia, vernoemd naar de Romeinse godin van (natuurlijke) groei, is een ondernemersnetwerk, exclusief voor vrouwen. Oud-bestuurslid Fenna Bolhuis, interim-manager en projectleider in de zorg: “Ik werd vlak na de oprichting lid. Via een advertentie in Delft op Zondag. Ik was net voor mezelf begonnen en als ondernemer werk je veel alleen. Ik zocht contacten en een klankbord.” Wat sprak haar aan in een vrouwennetwerk? “Ik denk dat vrouwen op een andere manier ondernemen en netwerken dan mannen, in ieder geval in die tijd. Mannen willen meteen zakendoen. Vrouwen zoeken eerst verbinding, willen elkaars skills leren kennen. De zakelijkheid komt later. Eerst kennen, dan kunnen en tenslotte gunnen.” 

Inspirerend
Ook Corinne Kassels, coach en trainer op het gebied van verbindend leiderschap en de huidige voorzitter van Dea Dia, raakte zo betrokken: “Ik kwam na lange tijd weer terug in Delft en wilde mijn netwerk uitbreiden. De sfeer die eerste avond was zo goed dat ik direct lid werd. Ik vind het inspirerend om veel met vrouwelijke ondernemers om te gaan.” Dea Dia komt 6 tot 8 keer per jaar bij elkaar op wisselende locaties. “We hebben ook iedere maand ondernemerskoffie, een netwerkcafé en vieren feest; met kerst en aan het begin van de zomer.” De groep is divers: er zijn starters, maar ook ervaren ondernemers en de geregelde instroom van nieuwe leden brengt steeds weer nieuwe energie. “Juist die diversiteit biedt kwaliteit,”, meent Fenna: “Het maakt je krachtiger als ondernemer.”

Ondernemerslef
Mist een all-female groep niet de mannelijke inbreng? “De meesten zijn ook lid van gemengde netwerkgroepen”, antwoordt Corinne. “En we zijn bij Dea Dia zeker niet alleen bezig met de ‘softe’ skills die vaak als vrouwelijk worden gezien.” “Vroeger waren we misschien meer bezig met die aspecten”, valt Fenna haar bij. “Dat was goed, want daardoor heb ik bijvoorbeeld meer ‘ondernemerslef’ gekregen. Maar we bespreken ook de ‘harde’ kanten van het ondernemerschap. Financiën, acquisitie. Het delen van kennis, kunde en expertise. Ons doel is om elkaar als persoon èn als ondernemer te versterken. Veel gaat informeel: leden zoeken elkaar ook buiten de bijeenkomsten op. Sommigen zijn echt vriendinnen geworden.” Momenteel heeft Dea Dia zo’n 50 leden. “Ik denk dat we door de jaren heen minstens 600 vrouwen beïnvloed en geïnspireerd hebben”, schat Fenna. “Daarmee hebben we denk ik echt wel een bijdrage geleverd aan het vrouwelijk ondernemerschap in Delft en omgeving”

Groei
Het komend jaar wil voorzitter Corinne graag de focus leggen op uitbreiding: “Hoe groter je als ondernemersgroep bent, hoe effectiever je kunt zijn.” Dea Dia start het seizoen met nieuw elan: een vernieuwde website, een nieuw logo en lustrumvieringen. “Op 26 augustus is er een zomerse netwerkborrel in De Plataan, van 16.30-18.30 uur. Op 9 september volgt een Ondernemerskoffie op een speciale locatie: hotel Het Arsenaal, mét een rondleiding door het gebouw.” Op beide bijeenkomsten in Delft zijn niet-leden ook van harte welkom. Meer info: deadia.net.