Foto: Luka de Kruijf
Foto: Luka de Kruijf

Allereerste KLM Urban Trail in Delft!

sport

DELFT - Op zondag 23 oktober is het tijd voor de allereerste KLM Urban Trail Delft. Loop een bijzondere Fun Run van 5 of 10 kilometer door de binnenstad. Onderweg loop je niet alleen langs iconische gebouwen, je rent er ook dwars doorheen. Trommel je loopmaatjes op en schrijf je in voor deze unieke ontdekkingstocht in eigen stad.

Door Cheyenne Toetenel

De KLM Urban Trail is een unieke loopervaring door de stad. “Het unieke eraan is dat je een stad gaat verkennen tijdens een loop”, aldus de organisatie. “Het is een bijzondere ontdekkingstocht waar sportiviteit, cultuur en architectuur samenkomen.” Met afstanden van 5 en 10 kilometer is de KLM Urban Trail een relatief laagdrempelige loop. “Wat vooral leuk is, is dat er een hele hoop locaties op het parcours zitten waar je letterlijk doorheen loopt. Het is dus ook echt een Fun Run, niet een wedstrijd waar de beste tijd het doel is. Je komt op locaties waar je anders niet of nauwelijks binnenkomt. Deze gebouwen stellen voor de Urban Trail eenmalig hun deuren open, speciaal voor hardlopers. Vaak zijn het kerken, stadhuizen, theaters, steegjes, musea en overige prachtige historische gebouwen.” De loop wordt in de ochtend georganiseerd, om de stad nog in ‘rust’ te kunnen ontdekken. Na afloop ontvang je een medaille en ontbijtpakket.  

Historisch Delft
De KLM Urban Trail werd al eerder georganiseerd in steden als Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Rotterdam. Dit jaar is er een KLM Urban Trail Series met maar liefst twaalf steden, waar Delft deel van uitmaakt als ‘nieuwe stad’. “Delft hebben we als locatie toegevoegd, omdat het een leuke en gezellige stad is waar een hoop te zien is. Het is een stad met historie. Delft mag daarom wat ons betreft niet ontbreken.” Welke locaties in onze historische binnenstad worden bezocht, blijft nog even geheim. “Deze toffe locaties maken we in aanloop naar het evenement stapsgewijs bekend op onze website en socials. Wel kunnen we alvast een paar bezienswaardigheden noemen waar de route langsgaat: de Oostpoort, het Blauwe Hart, de Jozefstraat en de Hambrug.”

Afstanden
Je krijgt de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 of 10 kilometer. De 5 kilometer is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om mee te doen. Je passeert bij deze route iets minder locaties dan bij de 10 kilometer route. Je geeft je keuze voor de afstand tijdens het inschrijven aan, maar deze is niet bindend. Tijdens het lopen kun je bij de splitsing eventueel nog van afstand veranderen.

Deelnemers
Aan de KLM Urban Trail doen veel mensen uit de eigen stad mee, maar ook van buiten de regio. “Enerzijds is het voor inwoners leuk om de eigen stad eens op een andere manier te zien, anderzijds zijn er veel mensen van buitenaf die op een bijzondere manier kennis willen maken met een voor hen nieuwe omgeving.”

Inschrijven is vanaf nu mogelijk via www.delfturbantrail.nl.