AGF-chef Ricardo heeft nog komkommers genoeg. (Foto: EvE)
AGF-chef Ricardo heeft nog komkommers genoeg. (Foto: EvE)

Komkommertijd bij Jumbo Tanthof

Algemeen

Delft – Ah, zomer! Tijd van rust. Zo rustig, dat deze tijd in het krantenvak bekend staat als ‘komkommertijd’. Bij Jumbo Tanthof vullen ze komkommertijd ànders in: “Het is een tijd van genieten.”

Aan komkommers zeker geen gebrek, op de groenteafdeling van Jumbo Tanthof, waar AGF-chef Ricardo de scepter zwaait. De warmte van komende week nodigt uit tot een heerlijke salade bij het eten, en natuurlijk de barbecue. Gelukkig heeft Jumbo Tanthof nog steeds de Kies en Mix barbecuepakketten in de aanbieding: vlees, vis, groente en vega, 3 + 1 gratis.

Koel houden
Om die producten vers te houden moet Jumbo Tanthof niet alleen het hoofd, maar ook de winkel koel houden. “Je wil midden in de zomer geen koelvakken die uitvallen”, aldus eigenaar Hans van Leeuwen. “Vandaar dat we geïnvesteerd hebben in een sproei-installatie op het dak, die, als dat nodig is, de condensatoren van onze koelingen nat houdt en zo afkoelt. Zo blijven die goed werken.” Een vooruitziende blik is belangrijk in het supermarktvak. “En we mogen verwachten dat warme zomers normaler zullen worden.” Vandaar ook dat Hans met het oog op de warme week die komt het assortiment heeft aangepast: “Extra ijs, dranken, bier, en water, alles wat je nodig hebt voor een zonnige dag thuis òf een dagje uit (waarvoor je natuurlijk bij Jumbo hebt kunnen sparen de afgelopen maanden.) Broodjes en drinken mee en òp naar het strand dus!

Actie
De zomer is natuurlijk ook het seizoen van de Tour de France, waar de ploeg van Jumbo-Visma het op dit moment goed doet. “We haken daarop in met onze bidon-voor-een-euro actie”, aldus Hans. Op de hoogte blijven van al die acties? Dat kan via de pagina Jumbo Tanthof Delft op Facebook.

Recept
Terug naar de komkommers, want daar kun je leuke dingen mee. Maak bijvoorbeeld eens dit heerlijke recept voor komkommersalade van de site www.jumbo.com.

Ingrediënten: 75 ml wittewijnazijn, 3 el suiker, 1 komkommer, 0.5 bos radijs, 0.5 rode peper, 125 g taugé

Breng in een steelpan de wittewijnazijn met de suiker aan de kook. Draai het vuur laag en los de suiker al roerend op. Neem de pan van het vuur. Schaaf de komkommer in plakjes. Schaaf ook de radijs in plakjes. Doe de komkommer met de radijs,de reepjes rode peper, en de taugé in een schaal. Sprenkel de zoetzure siroop erover en marineer de salade minimaal 15 min. op een koele plek. Eet smakelijk!