Mike de Laat bespeelt een unieke piano
Mike de Laat bespeelt een unieke piano

Pianoparadijs in stadscentrum

Algemeen

Wat Clavis Piano’s in de Kruisstraat te bieden heeft, klinkt letterlijk en figuurlijk als muziek in de oren. Piano’s te kust en te keur, gespecialiseerde service en betalingsvoorwaarden op maat. Verkoopadviseur Mike de Laat gaat los als hij erover vertelt.

Glunderend laat hij een hele reeks aan bijzondere instrumenten zien en horen. Bij ieder exemplaar legt hij uit wat er speciaal aan is. De twee meest extravagante zijn beide van het Nederlandse merk Rippen. Enthousiast showt Mike de bijzondere snufjes. Terwijl hij Für Elise laat klinken, legt hij uit over klankkleur en volume. Deze man heeft verstand van, en bovenal hart voor zijn vak.

Allemaal eigenaar
‘We zijn een hecht team,’ vertelt Mike. ‘We zijn bijna allemaal aandeelhouder, waardoor Clavis van ieder van ons is. We concurreren niet met elkaar, zoals bij veel bedrijven wel het geval is. We werken samen aan ons eigen bedrijf. Daar hebben onze klanten plezier van.’ Het verloop van personeel is dan ook klein. Adviseurs, pianostemmers, gespecialiseerde technici: wie eenmaal lid is van de Clavis-clan, blijft er.
Een piano is een kostbaar bezit, dus aanschaf en onderhoud luisteren nauw. ‘We nemen uitgebreid de tijd om de wensen van de klant te inventariseren. Wil je een akoestische of een digitale piano? Of een mengvorm? Welke maat? Hier, moet je kijken, onder andere Yamaha heeft geweldige Silent Piano’s. Met een druk op de knop kun je het geluid uitzetten en over de koptelefoon laten klinken. Blije buren!’ De Laat staat alweer een eindje verderop: ‘Deze heeft ingebouwde boxen, die kan dus heel hard. Je kunt hem zelfs over een geluidssysteem laten klinken. Ideaal in een drukke omgeving.’

Iedereen een piano
De klantenkring is divers. Studenten, ouders die hun kinderen kennis willen laten maken met muziek, expats. ‘Niet iedereen weet hoe lang hij de piano kan of wil houden, of kan zich zo’n grote aanschaf ineens veroorloven. Daarom hebben we een flexibel huursysteem, waarbij je renteloos een jaar lang een piano huurt. Daarna kun je maandelijks opzeggen, of wanneer het jou uitkomt de piano kopen. De huur die je betaald hebt, trekken we natuurlijk van de prijs af.’
Ook bedrijven kunnen terecht bij Clavis Piano’s voor het huren van een instrument. ‘Een Delfts Jazzcafé huurt er een van ons en tevens een muziekschool. We leveren stage-piano’s voor het Jazz Festival Delft. Ook voor een dag kun je bij ons een piano huren. We komen ze bezorgen en ophalen in de hele randstad.’ Kortom: Clavis is een pianoparadijs. Kom er vooral eens hemels genieten.