SEP viert feest na het behalen van de nacompetitie. Een overwinning op RVC '33 volstaat voor een plek in de tweede klasse zaterdag.
SEP viert feest na het behalen van de nacompetitie. Een overwinning op RVC '33 volstaat voor een plek in de tweede klasse zaterdag.

Voor SEP is het behalen van de nacompetitie al mooi, maar promotie zou nog mooier zijn

Algemeen

DELFT - Voor SEP krijgt het voetbalseizoen nog een buitengewoon smakelijk toetje. Aanstaande zondag wordt in een rechtstreeks duel met RVC’33 beslist welke ploeg volgend seizoen in de tweede klasse speelt. 

Door in de laatste periode als tweede te eindigen achter koploper Kethel Spaland, plaatsten de mannen van Marcel de Letter zich voor de nacompetitie. “En dan moeten we er zondagmiddag maar gewoon een feestje van maken. Dan zien we na afloop wel of we zelf met de handen omhoog staan of dat we de tegenstander moeten feliciteren.”

Prachtige bekroning
Het zegt alles over de instelling waarmee SEP de nacompetitie ingaat: promotie zou een prachtige bekroning zijn voor een heel mooi seizoen, maar het toetje is geen moetje. “Gedurende het seizoen zijn we er niet echt mee bezig geweest, maar toen we halverwege de tweede periode naar het speelschema keken, kregen we wel door dat er misschien iets te halen viel”, blikt De Letter terug. “Op dat moment stonden we bovenaan in de tweede periode, waren we in de winning mood en moesten alle ploegen boven ons nog tegen elkaar spelen. Zo zijn we uiteindelijk op de derde plek terechtgekomen en hebben we de tweede periode gepakt. Daarom gaan we met een goed gevoel die wedstrijd in.”
De Letter is trots op de ontwikkelingen binnen zijn ploeg. “Na die coronaperiode zijn we ontzettend gegroeid. We zien dat iedereen heel graag wil en ook bereid is om er hard voor te werken. Verder staat het gewoon goed in het veld. Iedereen weet wie wat moet doen en het wordt geaccepteerd als iemand zegt dat het allemaal wat fanatieker moet. Dat is in het verleden weleens anders geweest. Het mooie daarbij is dat we nu ook zeventien man hebben waaruit ik kan kiezen; dat waren er eerder maar een stuk of twaalf. Daarvan hebben een aantal jongens die in het verleden vooral meevoetbalden zich ontwikkeld tot leiders in het veld.”

Afscheid
De grote leider binnen de lijnen speelt zondag in principe zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van SEP. “Afgelopen maandag, tijdens de laatste thuiswedstrijd, hebben we alvast in stijl afscheid genomen van Barry Derwort. Heel de dag stond in het teken van hem: hij heeft het verdiend. Het zou natuurlijk prachtig zijn als hij met een promotie afscheid neemt.”
Om het zover te laten komen, moet eerst nog van RVC ‘33 worden gewonnen. “Ik schat de kansen op fifty-fifty, al weet ik niet heel veel van ze. Dat betekent ook dat we ons niet aan ze gaan aanpassen. We moeten er met volle teugen van genieten en om vier uur weten we de uitslag.”
De wedstrijd wordt om 14.00 uur gespeeld op het terrein van TOGB aan Het Hoge Land 23 in Berkel en Rodenrijs. “Dus we hopen op files op de N470 richting Berkel en Rodenrijs, want we kunnen alle support gebruiken”, aldus De Letter.