Leden van Kiwanis Zoetermeer (Lisette, Arthur en Tim) overhandigen de oogbesturingscomputer aan Willem Felsoord (Kirsten, Nynke, Lisette)
Leden van Kiwanis Zoetermeer (Lisette, Arthur en Tim) overhandigen de oogbesturingscomputer aan Willem Felsoord (Kirsten, Nynke, Lisette)

Oogbesturingscomputer voor Willem Felsoord in Delft

Algemeen

DELFT - Op vrijdag 20 mei heeft Kiwanis Zoetermeer op feestelijke wijze de oogbesturingscomputer overhandigd aan Willem Felsoord (onderdeel stichting Ipse de Bruggen). 

Het resultaat van de Herwerden-Kiwanis Sponsorride (www.hksr.nl) - een mooie, gezonde en verbindende fietstocht - die Kiwanis Zoetermeer ondanks coronatijd heeft georganiseerd. De cliënten van Willem Felsoord krijgen met de oogbesturingscomputer een extra middel tot hun beschikking om te communiceren en beter contact te leggen. De vijfde editie van de Herwerden-Kiwanis Sponsorride was vanwege corona een fietstocht die deelnemers individueel en virtueel hebben gefietst. Het zijn vooral de sociaal betrokken deelnemers geweest die zich hebben laten sponsoren om de fietstocht te rijden. Met name Janet Dik heeft, door het organiseren van meerdere fietstochten, voor cliënten van Willem Felsoord een grote bijdrage geleverd aan het behalen van het doel: een oogbesturingscomputer voor Willem Felsoord. De aanschaf van een oogbesturingscomputer voor deze zorglocatie is letterlijk het zichtbare resultaat. Kinderen en jongvolwassenen waaronder de dochter van Janet (Kirsten) kunnen nu niet of nauwelijks communiceren met taal en kunnen dat wel via oogbeweging. Naast de inzet van deelnemers is de fietstocht door verschillende organisaties gesponsord. Hoofdsponsor Van Herwerden Tweewielers en andere sponsoren waaronder van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars en Alfa Accountants en Adviseurs hebben hun steentje bijgedragen. De zesde editie van de Herwerden-Kiwanis Sponsorride is in voorbereiding. Deze keer hoopt Kiwanis Zoetermeer weer een gezamenlijk live evenement te kunnen houden. Het wordt een gezellige toertocht door het Groene Hart met meerdere stops waarmee ook deze keer op een directe en zichtbare wijze het welzijn van zorgafhankelijke kinderen wordt bevorderd.