Team Van Daal tegen een mooie zonsopgang in de vroege ochtend kort voor vertrek vanuit Leiden.
Team Van Daal tegen een mooie zonsopgang in de vroege ochtend kort voor vertrek vanuit Leiden.

Team Van Daal levert topprestatie op het water

Algemeen

DELFT- Wegens een eerdere afgelasting vond afgelopen woensdag 8 juni alsnog de 47ste Ringvaart Regatta 2022 plaats. Deze stond aanvankelijk gepland op 25 mei, maar het bestuur van de Delftse Studenten Roeivereniging Laga was toen genoodzaakt de roeimarathon af te gelasten in verband met het slechte weer. Het team van Van Daal hoopte deze 8ste juni alsnog de prestatie te kunnen leveren waar het al maanden voor in training was.

Advies voor droge kleding
De organisatie hield ook deze keer de weersvoorspellingen goed in de gaten en in samenspraak met experts van De Kaag en de reddingsbrigade werd voor 8 juni een afweging gemaakt of de veiligheid van de deelnemers gewaarborgd zou kunnen worden. Afgelopen woensdag was de weersvoorspelling zeker niet ideaal en werd er in de middag veel regen voorspeld. De wind werd in ieder geval niet te krachtig voorspeld. Vanwege de verwachte regen werd de deelnemers geadviseerd vooral extra droge kleding mee te nemen.

Bakken regen
Het team van Van Daal was klaar voor de marathon en de makelaars waren goed voorbereid. De boot was geprepareerd, er was hard getraind en ook de volgploeg met eten en drinken en droge reserve shirts was inmiddels georganiseerd. De wedstrijd over een lengte van honderd kilometer begon ‘s ochtends vroeg in Leiden, waarna De Kaag werd overgestoken om op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder te komen. Na een “rondje” Ringvaart via Schiphol werd De Kaag opnieuw aangedaan en kwam de regen inmiddels met bakken uit de lucht.

Supporters fietsten mee
De makelaars gingen op weg naar Leiden en Leidschendam, om uiteindelijk na een zware honderd kilometer te finishen in Delft. De energieke makelaars werden de laatste kilometers vergezeld door familie, vrienden en kennissen. die meefietsten en hen opwachtten bij de finish. Ze hadden diep respect voor de indrukwekkende prestatie van de roeiers.

Aegir wint Sprintbokaal
Over de laatste vijfhonderd meter van de Regatta werd geroeid om de sprintbokaal. Dit jaar was deze omgedoopt tot de “Van Daal Sprintbokaal”. Na bijna honderd kilometer geroeid te hebben gebruikten alle 130 teams hun laatste energie om in hoog tempo over de finishlijn te komen. De winnaars van Aegir kregen na afloop de sprintbokaal persoonlijk overhandigd door de Energieke Makelaar.

Maatschappelijk hart
In Delft zie je de “te koop”- en “verkocht” borden van Van Daal Makelaardij overal hangen en staan. De makelaar is goed vertegenwoordigd in de stad en heeft een groot marktaandeel in het beschikbare woningaanbod. Ook bij diverse sportclubs in Delft zie je de naam van Van Daal langs de velden en op de shirts. Onder andere uit deze steun aan Delftse sportclubs en teams blijkt de maatschappelijke betrokkenheid en het enthousiasme van de makelaar. Van Daal Makelaardij heeft de smaak na deelname aan de Ringvaart Regatta in ieder geval goed te pakken, want de roeiers gaan nog met elkaar in overleg aan welk sportief evenement volgend jaar zal worden deelgenomen. De benaming “Energieke Makelaar” is dus beslist niet uit de lucht gegrepen!