Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

SCHIPLUIDEN- Na zeventien jaar met heel veel plezier aan de Westlander in de woonwijk Rozemarijn te hebben gewoond, maakt Diana Fruitman nu plaats voor de jongere garde. “ Ik word ouder en woon hier alleen met mijn twee hondjes, terwijl ik zie dat er zo’n woningnood is. Dit kan niet. Ik maak plaats voor een gezin en ga een appartement huren in Delft”.  

Relaxt
Aan de goed onderhouden woning ligt het dus zeker niet. Diana viel ooit voor het huis vanwege de mooie afwerking (”Een vrouw alleen moet niet teveel hoeven klussen”) en de, zoals ze het omschrijft, “relaxte wijk”. “Deze ligt aan de rand, niet in het hart, dus is rustig, en makkelijk te bereiken. OV-aansluiting zit om de hoek, je zit zo in Delft, Rotterdam en Den Haag, wat wil je nog meer?”, aldus de bewoonster. Bovendien was een leuke bijkomstigheid, dat een vriendin die ze 25 jaar niet gezien had, tegenover haar bleek te wonen.

Recente vernieuwingen
In 2021 heeft Diana het een en ander laten aanpakken in haar woning. Er kwamen nieuwe kunststof kozijnen in met HR++ glas, zodat het Energielabel A volledig wordt waargemaakt. De Remeha cv-combiketel stamt ook uit dat jaar. De vernieuwde badkamer en het gerenoveerde toilet waren eind december klaar. “In de badkamer heb ik een aansluiting laten maken voor de wasmachine, zodat je voor het doen van je was niet naar boven hoeft”, zo zegt ze.

Koel in huis
Verder heeft ze drie jaar terug de tuin op de schop laten nemen. Ze is blij met haar tuin met achterom en op de noordkant. “Ik heb hier bewust voor gekozen. Als je een tuin op het zuiden hebt wordt het zo warm in huis. Nu blijft het binnen lekker koel, want de zon schijnt net het huis niet in”.  

Ruim
Diana roemt de ruimte in het huis. Bijvoorbeeld in de trapkast, die met mooie deurtjes is afgewerkt en een markant punt vormt. “Hiermee is meer ruimte in de woonkamer gecreëerd”, geeft ze aan. “Bovendien is er boven van twee kleine slaapkamers één grote gemaakt en hierdoor kon ook een grotere badkamer worden gerealiseerd. Op zolder is verder ook genoeg ruimte. Er is een ruime kamer met twee Velux dakramen en op de vliering is veel bergruimte”. Ook de fietsenberging aan de voorzijde en de extra bergruimte in de achtertuin werken mee aan het ruimtelijke karakter van de woning. Dit geldt ook voor de uitbouw van twee meter aan de woonkamer en de open keuken aan de voorzijde. Door het hele huis ligt overigens een laminaatvloer. “Het makkelijkst en prettigst”, omschrijft de bewoonster.

Gunfactor
Al met al komen de nieuwe bewoners in een gespreid bedje. Diana: “Een vriend van me zei al eens tegen me: “Moet je je huis niet eens verkopen”. Maar hoewel ik dacht: “Er is net zoveel aan verbouwd”, vond ik ook dat hij gelijk had. Het is tijd geworden om het anderen te gunnen. De woning is ideaal voor een gezin met kinderen. Dit is een rustige, kindvriendelijke straat met een speeltuintje, en het park om de hoek”.  

Westlander 125, Schipluiden
Vraagprijs is: 399.500 k.k.
Woonoppervlak is: 106m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ DELFT
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding