Mitchell Gronsveld beleeft zijn mooiste seizoen in de selectie van Vitesse Delft en maakte zaterdagmiddag een belangrijke goal.
Mitchell Gronsveld beleeft zijn mooiste seizoen in de selectie van Vitesse Delft en maakte zaterdagmiddag een belangrijke goal. "Als we dit weekend winnen, gaan we met een goed gevoel de nacompetitie in." (foto: Roel van Dorsten)

Mitchell Gronsveld hoopt op een mooi toetje in zijn beste seizoen ooit

Algemeen

DELFT - Vitesse Delft heeft zaterdagmiddag nog alles om voor te spelen. Bij een gunstig resultaat uit bij HVC ‘10 plaatsen de mannen van Ronald Hes zich voor de nacompetitie om promotie. Mitchell Gronsveld hoopt op een mooi toetje.

Door: Alphons de Wit jr

Ondanks deze goede uitgangspositie, zelfs een nederlaag met één doelpunt verschil zou volstaan, was er zaterdag het nodige chagrijn op sportpark Tanthof-Zuid. “Ik weet niet waar het aan lag, maar het was zaterdag echt slappe hap bij ons”, vertelt Mitchell Gronsveld, die de enige goal voor Vitesse Delft maken. “We kwamen niet in de duels, pakten wel de voorsprong, maar kregen op ongelukkige wijze een goal tegen. En dat tegen Van Nispen, dat al gedegradeerd was en waar we eerder dit seizoen met 1-7 van wonnen. Dat is zonde, want als we de wedstrijd hadden gewonnen, hadden we die nacompetitieplek al op zak.”

Boven verwachting
Komend weekend volstaat uit bij HVC ‘10 een 1-0 nederlaag om alsnog plaatsing voor het toetje af te dwingen. “Afhankelijk van de resultaten op de andere velden zouden we zelfs misschien nog met ruimere cijfers mogen verliezen, maar wij moeten gaan voor de winst. Het scheelt nogal voor het gevoel waarmee je de nacompetitie ingaat of je de wedstrijd ervoor een goede wedstrijd hebt gespeeld of niet.”
De 29-jarige middenvelder is tevreden over het seizoen tot nu toe. “Ik had niet verwacht dat we een wedstrijd voor het eind van de reguliere nog uitzicht zouden hebben op promotie. We hebben zelfs nog lange tijd meegedaan om het kampioenschap. Uiteindelijk is UVS een maatje te groot gebleken. Gelukkig hebben we het zaterdag nog in eigen hand en het zou natuurlijk prachtig zijn als we komend seizoen in een eerste klasse met DHC en Den Hoorn zouden spelen.”
Ook voor Gronsveld persoonlijk is het een mooie voetbaljaargang. “Qua fitheid en mijn vorm is het zelfs mijn beste seizoen tot nu toe. Ik heb navraag gedaan en in de afgelopen negen seizoenen ben ik vooral door blessureleed tot zevenentwintig wedstrijden gekomen. Dit seizoen heb ik er maar één gemist; dat was doordat ik vlak voor de winterstop geblesseerd raakte.”

Blessureleed
Dat blessureleed deed Gronsveld besluiten om twee seizoenen geleden zijn kicksen aan de wilgen te hangen. “Ik ben zo vaak geblesseerd geweest, heb mijn conditie daarna weer opgebouwd bij het tweede en als ik dan weer een paar wedstrijden bij het eerste zat, sloeg het noodlot opnieuw toe. Dat is mentaal zwaar. Maar begin vorig seizoen miste ik het voetbal zo erg dat ik toch weer bij de selectie ben aangesloten. Ik begon in het tweede en toen ik eenmaal fit genoeg was om bij het eerste aan te sluiten, brak er weer een coronagolf uit. Gelukkig heb ik nu een goed seizoen.”
 Heel veel anders dan voorheen doet Gronsveld niet. “De trainingen zijn wat gerichter en minder intens dan in vorige jaren en daarbij neemt de trainer me ook zo nu en dan in bescherming. Als het wat veel wordt, stop ik wat eerder met de training. Ik hoop dit nog wel wat jaartjes vol te houden.”

Versterking
Gronsveld heeft specifieke kwaliteiten die het elftal goed van pas komen. “Ik denk dat ik met mijn techniek vooral in de wedstrijden tegen de mindere ploegen, waartegen ik wat meer ruimte krijg, me kan laten zien. Daarnaast probeer ik voor een goede sfeer te zorgen. Ook denk ik dat ik, ondanks mijn vele blessures, doordat ik al wat jaartjes meeloop aardig inzicht heb en daarmee andere jongens kan helpen.”
Dat is niet vreemd, want de middenvelder komt uit een familie waarin voetbal in het bloed zit. “Vooral in het weekend praten we regelmatig over voetbal; als ik niet heb meegedaan vooral over de wedstrijd en de sfeer eromheen. Als ik wel heb gespeeld, gaat het vooral over mijn eigen prestatie. Mijn vader en broer hebben op hoog niveau gevoetbald en mijn moeder loopt inmiddels ook al heel wat jaartjes mee.”
Voorlopig is Gronsveld helemaal op zijn plaats in het succesvolle elftal van Vitesse. “Het overgrote deel van de groep is nu al een jaar of vier samen en in het seizoen ervoor stopten ervaren jongens als Dion de Lijser, Micha van Dasler, Robin de Boer en Maarten Boek tegelijk. Daardoor werd van anderen verwacht dat ze de kar trokken en dat vullen ze inmiddels prima in.”
Komend seizoen wordt die selectie, hopelijk in de eerste klasse, versterkt. “Rick Burgering en Sander Koeleman hebben aangegeven terug te komen bij de club. Dat in niet alleen qua gezelligheid, maar ook voor wat betreft de concurrentie in de selectie alleen maar goed. Voor mij persoonlijk betekent dat ik wel wat moet laten zien.”