Anja Notenboom en Janny Romberg brengen de buurt bij elkaar met hun goede doelenhuis. (Foto: Koos Bommelé)
Anja Notenboom en Janny Romberg brengen de buurt bij elkaar met hun goede doelenhuis. (Foto: Koos Bommelé)

Officiële opening van ‘JUT & JUL’ met een straatfeest

Algemeen

DELFT - Op 18 juni van 10.00 uur tot 16.30 uur is iedereen welkom in de Wippolder om de officiële opening van het goede doelenhuis JUT & JUL te vieren. Het wordt een hele happening en dat met een leuk straatfeest erbij. 

‘JUT & JUL’ is al een tijdje geopend, maar door de pandemie hebben eigenaren Anja Notenboom en Janny Romberg het nooit echt kunnen vieren. Nu het weer kan hebben zij ervoor gekozen om dit lekker uitgebreid aan te pakken met een straatfeest om de buurt bij elkaar te brengen. Die dag zullen er verschillende kraampjes staan, ook de kinderen mogen er met een kleedje bij komen zitten. Ze kunnen blikgooien en lekker poffertjes eten die vers worden gemaakt in de poffertjeskraam. De opbrengst die de kraampjes van ‘JUT & JUL’ ophalen gaat naar het goede doel. Uiteraard kunnen de andere kraampjes de opbrengt voor zichzelf houden.

Gambia
Verleden week zijn Anja en Janny teruggekomen uit Gambia. Daar hebben zij geholpen met het realiseren van een waterput. De waterput staat er nog niet, dus dat betekent dat Anja en Janny in de toekomst weer een keer terug zouden willen om er verder aan te werken. Ook zullen zij helpen in kraamklinieken en in ziekenhuizen. Anja en Janny  zullen er ook voor zorgen dat 18 kinderen uit Gambia weer normaal naar school kunnen gaan. Dit zullen zij realiseren door een school te doneren.

Naast dat ‘JUT & JUL’ zich inzet voor het goede doel, kleding, meubelen en nog meer spullen voor in huis verkoopt, is de winkel ook vooral bedoelt om de buurt bij elkaar te brengen. Zo is iedereen welkom om er eens een kopje koffie te komen drinken. De winkel is te vinden aan de Simonsstraat 47 en is elke maandag, woensdag en vrijdag open van 10.00 uur tot 16.00 uur en elke zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur.