Op 25 juni is er ‘Delftse Donderslag'; een samenwerking met Koninklijke Harmoniekapel Delft en cabaretduo Maartje & Kine (Foto: Hans Oostrum)
Op 25 juni is er ‘Delftse Donderslag'; een samenwerking met Koninklijke Harmoniekapel Delft en cabaretduo Maartje & Kine (Foto: Hans Oostrum)

Theater de Veste viert jubileum met de hele stad tijdens Festival Bont Blauw

Algemeen

DELFT - Theater de Veste is jarig, en wie jarig is trakteert! Ter ere van een kwart eeuw Theater de Veste krijgen Delftse amateurkunstenaars van 15 tot en met 26 juni de gelegenheid te schitteren op hét podium van de stad tijdens Festival Bont Blauw. 

Door Cheyenne Toetenel

“Iedereen heeft recht op cultuur”, aldus theaterdirecteur Marijtje Pronk. “Wij als theater willen daarom een gebouw voor iedereen zijn en ons jubileum vieren door de héle stad een podium te bieden.” Om dat te bereiken zijn samenwerkingen opgezet met een breed scala aan Delftse verenigingen en organisaties. “We geven de sleutel van het theater gedurende twee weken aan de stad. We laten Delftenaren schitteren op het grote podium van hun stad, met als resultaat een prachtige programmering!”

Popdelft Music Awards 2022
Festival Bont Blauw wordt op 15 juni afgetrapt met de Popdelft Music Awards 2022. “Er is een geweldige line up. Het is de ultieme gelegenheid om álle muzikale talenten en legendes van Delft te ontdekken, van singer-songwriter Luca Warmer tot hiphop/rap van DNA & Jovey en van de Delftse legende Henk de Kat tot DJ/producer IMBOS.” De avond start met optredens en awarduitreikingen door spelers uit de Delftse muziekscene. Stemmen is nog steeds mogelijk. Na de uitreikingen barst het feest los met nog meer optredens van onder meer BUNKER, Horse en Tape Toy. De avond wordt afgesloten met dj’s Millean. en Sven Fields. “Dit is hét moment voor Delftenaren, jong én oud, om te genieten van live muziek én steun te geven aan al die artiesten na een vervelende coronatijd.”

Delftse Sing-a-long
Cultuurhuis Delft organiseert op 16 juni een Delftse Sing-a-long. Bezoekers kunnen een lied inzenden waar zij een bijzondere herinnering aan hebben. Je wordt uitgenodigd om jouw verhaal erover te vertellen, waarna het onder leiding van Gregor Bak wordt gespeeld en de hele zaal meezingt. “Als special guest is Francis van Broekhuizen aanwezig. Gregor en Francis geven voor aanvang van de voorstelling ook een masterclass om de stembanden alvast op te warmen.”

Styles015 Dance Jam
Dansliefhebbers beleven op 19 juni een onvergetelijke dag. Dan heeft House of Styles de regie in handen en staat het theater volledig in het teken van dans. Er zijn masterclasses in hiphop en house dance, dansdemo’s van verschillende dansscholen en een grote dancebattle. “Kom meedoen aan die battles. Meld je aan, welke stijl je ook danst!”

Keti Koti 1873: verbinden door te verbreken
Op 24 juni regisseert de stichting CANIDREAM een voorstelling waarin de afschaffing van de slavernij wordt herdacht én gevierd. “De uitvoering is in handen van verschillende generaties Delftenaren. Het is een reis van het heden naar het verleden én de toekomst, over dit thema. Dit gebeurt met acts waarin we dans, storytelling, muziek en klederdracht terugzien. De insteek is dat je vol inzichten en inspiratie weer naar buiten gaat.” Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel dat verband houdt met het thema.

Op 18 juni organiseert het Rietveld Theater de voorstelling ‘Die Ander’; een collage van verhalen, monologen, gedichten en acts waarbij iedereen uit Delft welkom is om zijn of haar verhaal te delen. Op 23 juni kunnen we met improvisatietheater ‘De Vloer Op’ en is er een danceclassics afterparty getiteld ‘Raar Dansen’, voortkomend uit een samenwerking met Cultuurhuis Delft / DelftsPeil. Op 25 juni is er de theatershow ‘Delftse Donderslag’; een samenwerking met Koninklijke Harmoniekapel Delft en cabaretduo Maartje & Kine. Een onderdeel van deze avond zijn twee wijkliederen die met en door bewoners in Voorhof en Buitenhof zijn gemaakt. Tot slot is er op 26 juni de voorstelling ‘Caleidoscoop’. Laat je verrassen door een breed programma van De VAK. Tickets zijn voor 10 euro per voorstelling te koop via theaterdeveste.nl.