Bas, Cato, Fedde, Isabelle, Linus, Mats, Mees, Menno, Rudie, Stan en Ties hebben geweldig gepresteerd
Bas, Cato, Fedde, Isabelle, Linus, Mats, Mees, Menno, Rudie, Stan en Ties hebben geweldig gepresteerd

G-hockeyteam Hudito ongeslagen kampioen!

Algemeen

DELFT - Zaterdag heeft een groot publiek het G2 hockeyteam van Hudito kampioen zien worden. In de laatste wedstrijd tegen Alphen G1 wisten zij met maar liefst 5-0 te winnen. Deze kanjers hebben dit seizoen al hun wedstrijden gewonnen.

De G-hockeycompetitie wordt gespeeld door gemengde teams van spelers tussen de 17 en 30+ jaar met een verstandelijke en of licht lichamelijke beperking. Zij trainen elke week met een ervaren trainer, waarbij zij hun hockeyvaardigheden verbeteren, maar waar ook aandacht is voor de sociale kant van het sporten in een team. De gemengde teams spelen in 6- of 8-tallen en hebben ongeveer iedere maand een hockeywedstrijd. Het G-hockey bij Hudito is in 1998 opgezet voor spelers uit Delft en wijde omgeving met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Deze tak van hockey maakt echt onderdeel uit van de club. De spelers doen mee aan diverse activiteiten zoals het G-zaalhockeytoernooi waar teams uit heel Nederland aan deelnemen, diverse G-hockeytoernooien en de Special Olympics van 10 tot 12 juni in Hengelo. Ook doet een aantal spelers mee met het Hudito zomeravondhockey dat weer op 22 juni begint, waar alle spelers van jong tot oud en met veel of weinig hockeyervaring door elkaar worden gehusseld. 

Meedoen
Ben jij zelf op zoek of ken jij iemand die nog op zoek is naar een leuke sport waarbij een beperking geen handicap hoeft te zijn, kom dan eens op een woensdagavond kijken tussen 18.30 uur en 21.00 uur bij een van de trainingen van de vier G-hockeyteams. Als je interesse hebt kun je je melden bij de G-commissie en mag je drie keer vrijblijvend meetrainen. Let op: de laatste training voor de zomer is op 15 juni. Maar uiteraard ben je ook aan het begin van het nieuwe seizoen welkom om te komen kijken en mee te trainen. Voor meer info zie de website van Hudito of stuur een berichtje naar ghc@hudito.nl.