Word jij een maatje ?
Word jij een maatje ?

Iedereen verdient een maatje

Algemeen

Maatjes zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen, of maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. En nog veel meer maatjes. Wil jij er zijn voor een ander? Meld je aan, want iedereen verdient een maatje. 

Maatje word je voor iemand die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Het draait om persoonlijk contact. Want een klein beetje aandacht maakt een wereld van verschil. Hoelang je maatje bent, verschilt per project: dat varieert van 3 maanden tot 2 jaar. Door de regelmatige ontmoetingen ontstaat er vanzelf een bijzondere band. Soms zelfs voor het leven.

Bij maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Samen lachen. Samen plezier hebben. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn dan ook belangrijk. Maatjes voelen zich allebei beter door hun wekelijkse, of tweewekelijkse ontmoetingen.
Wij zoeken jonge vrijwilligers tussen de 16 en 35 jaar. Ongeveer 1x per twee weken ga je langs bij je buddy (cliënt) om samen een leuke activiteit te ondernemen. Mocht je het naast je vrijwilligerswerk als buddy ook leuk vinden ons op een andere manier te ondersteunen; bijvoorbeeld bij het organiseren van evenementen of het werven van sponsoren, dan ben je ook van harte welkom! Aanmelden kan via www.maatjesgezocht.nl/project/buddies-delft