De wekelijkse wedstrijden zal Dina bij DHC blijven volgen

Dina Haizoun wint met Oranje

Algemeen

BAVEL - Een speelster van DHC JO15, Dina Haizoun, is geselecteerd voor het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar. Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar nam het afgelopen week in een tweeluik op tegen België. Woensdag stonden beide landen tegenover elkaar in Bavel. Vrijdag vormde het Belgische Hoogstraten het decor van de Derby der Lage Landen.

KNVB-coach Maria van Kortenhof heeft twintig speelsters opgenomen in haar definitieve selectie voor de interlands, waaronder ook Dina Haizoun van DHC.

Dina speelt in DHC JO15-1 en zal in het komende seizoen de trainingen gaan bijwonen op de Ajax-academy. De wekelijkse wedstrijden zal Dina bij DHC blijven volgen.

Woensdag
De wedstrijd van woensdag werd gespeeld op het sportpark van RKVV Jeka. Het was de eerste wedstrijd voor een nieuwe lichting jeugdinternationals, waaronder Dina Haizoun. Voor Speelsters Onder 15 is het tweeluik met België voortvarend begonnen met een 4-0 overwinning.

Doelpunten
De openingsgoal van de wedstrijd viel in de blessuretijd van de eerste helft. Vlak na de rust ging het hard met de doelpunten, waar er drie vlak achter elkaar vielen. Tussen de 45e en 51e minuut belandde de bal drie keer in het net voor de Nederlandse speelsters, wat leidde tot de 4-0 overwinning.

Vrijdag
Op het terrein van het Belgische VV Hoogstraten klonk vrijdag om 15.00 uur het eerste fluitsignaal. De uitslag van deze wedstrijd kwam helaas te laat om nog te verwerken in de krant Delft op Zondag, die voor het eindsignaal al de drukker bereikte.