Jerry de Vos ontwikkelde een plastic scanner (Foto: David Stegenga)
Jerry de Vos ontwikkelde een plastic scanner (Foto: David Stegenga)

Makers creëren, inspireren en exposeren tijdens Maker Faire Delft

Algemeen

DELFT - Na een oproep aan makers om zich aan te melden via de Call for Makers zijn de organisatoren, TU Delft Science Centre en X TU Delft, overweldigd door het enthousiasme en de aanmeldingen van creatievelingen. Een mooi bewijs dat Maker Faire een festival is dat thuishoort in de techniekstad Delft.

Van pinstripes, legorobots en zelfgemaakte zonnepanelen tot recycle initiatieven en 3D geprinte sieraden. De Maker Faire Delft heeft het allemaal. Het festival zal op 4 en 5 juni plaatsvinden op de campus van de TU Delft. Bezoekers worden op verschillende manieren vermaakt en geprikkeld. Denk hierbij aan workshops, demo’s, lezingen en een zaal vol exposanten met hun presentaties. De insteek is vooral om samen iets nieuws te maken. Het festival speelt ook in op de behoefte om het maken naar een hoger level te tillen. Hoewel het festival zich vooral richt op iedereen boven de twaalf jaar is er ook genoeg te doen voor de jongere kinderen.

Bijzondere Makers
Tussen al dit maakgeweld schuilen een aantal pareltjes. Denk hierbij aan het project van Jerry de Vos. Hij heeft een plastic scanner ontwikkeld waarmee hij het mogelijk heeft gemaakt dat mensen in ontwikkelingslanden op een goedkope manier plastic kunnen herkennen om dit zo beter te recyclen. Rolf Hut komt met een waar lichtspektakel waarbij hij samen met bezoekers een kunstwerk in elkaar gaat zetten. Dit project staat zeker niet op zichzelf. Het concept Maker Faire is juist samenwerken om tot een nieuw resultaat te komen. Beide dagen worden afgesloten door LED Rebel. Een bekende Vlaamse producer en muziekkunstenaar die met LED’s en een ware audiovisuele mashup-show de Maker Faire Delft afsluit.
De Maker Faire Delft vindt plaats in het gebouw van X TU Delft (Mekelweg 8-10) van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets zijn nu te koop. www.delft.makerfaire.com