Dit weekend wordt er weer geroeid op de Schie
Dit weekend wordt er weer geroeid op de Schie

PEiL en PEiK op de Schie

Algemeen

DELFT - De Raceroei Regatta is niet de enige roeiwedstrijd dit weekend. Ook voor PEiL en PEiK van Proteus-Eretes is de tijd van het jaar aangebroken.

Net zoals ieder voorjaar organiseert Proteus-Eretes deze competitiewedstrijd. Studenten vanuit het hele land zullen op zaterdag 30 april en zondag 1 mei richting Delft komen om deze wedstrijd te verroeien op onze Delftse Schie. Zoals gewoonlijk zal de wedstrijd plaatsvinden op het stuk tussen de Doenbrug en de Abtswoudsebrug. De weersomstandigheden tijdens deze wedstrijd zijn zeer wisselend, waar natuurlijk ook het voorjaar een rol in speelt. De commissie heeft er hard aan gewerkt om een spetterend weekend neer te kunnen zetten. 

Afstanden
De roeiers die het aandurven deze wedstrijd te starten, staat een 4500 meter en/of een 450 meter te wachten. Tijdens deze afstanden mogen zij laten zien dat zij het fitst zijn van de studentenroeiers óf het meest karakter hebben, dit is maar net hoe u het bekijkt. 4,5 kilometer klinkt u misschien als weinig in de oren, maar dit staat gelijk aan ongeveer 15-20 minuten hard roeien. Een conditie kan dus in het voordeel werken, maar is zeker geen vereiste.

Spektakel
Nadat deze wedstrijd geroeid is, is er op het terrein veel gezelligheid te vinden van alle supporters en roeiers die bijkomen van de wedstrijd. Dit jaar wordt er ook niet één, maar twee keer gefeest tijdens de PEiL en de PEiK. Vrijdag- en zaterdagavond zal er gefeest worden op de eigen prachtige barzolder met de Delftse DJ PJ. Hiervoor enkel toegang met tickets.

Mocht u nu benieuwd zijn naar dit spektakel, bent u uiteraard welkom om een kijkje te nemen langs het water en de roeiers aan te moedigen. De roeiers hebben er zin in!