Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei vindt de Raceroei plaats op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen
Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei vindt de Raceroei plaats op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen

Laga organiseert voor de tiende keer Raceroei Regatta

Algemeen

ZEVENHUIZEN - D.S.R.V. Laga organiseert dit weekend voor de tiende keer de Raceroei Regatta. De afgelopen jaren is de wedstrijd uitgegroeid tot één van de best georganiseerde wedstrijden op de wedstrijdkalender. Dit jaar zal ook het Nederlands Studenten Kampioenschap op de Raceroei Regatta plaatsvinden. Hier kunnen studenten zich bewijzen als beste van Nederland binnen hun veld.

Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei vindt de Raceroei plaats op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen. Studenten van de TU Delft en Laga zetten zich vrijwillig in om dit sportevenement mogelijk te maken. “De roeiwedstrijd staat al jaren bekend om de faciliteiten voor de roeiers, maar ook voor de toeschouwers is de wedstrijd een jaarlijks hoogtepunt”, aldus secretaris Anne Veenhuizen. “Naast dat roeien een prachtige en spannende sport is om naar te kijken, is er veel te doen voor de toeschouwers. Gratis lunchlezingen en aanwezige innovatieve projecten van de TU Delft bieden interessante verhalen. Ook als je zelf niet deelneemt aan de roeiwedstrijd is de Raceroei Regatta dus een bezoek waard.” 

Professionalisering
De Raceroei Regatta sluit zich volledig aan bij de ambitie van de KNRB om het roeien in Nederland naar een hoger niveau te tillen. De organisatie heeft daarom ook als doel om het roeien onder een breder publiek bekend te maken. Tijdens de wedstrijd zullen toeschouwers dan ook betrokken worden bij het roeien door middel van duidelijk commentaar en informatieboekjes. Ook de roeiers zal het aan niets ontbreken. Zo zijn er gratis massages, pastalunches en koffie voor ze beschikbaar.

Kampioenschap
Het Nederlands Studenten Kampioenschap zal worden georganiseerd op de wedstrijd. “Studentenroeiers uit heel Nederland kunnen hieraan deelnemen. Veel ploegen uit de top zullen naar de Willem-Alexander Baan komen om de eerste plek te bemachtigen. Deze eerste plek is namelijk meer dan de titel ‘de beste studenten roeiploeg van Nederland’. De winnaars bemachtigen ook een kwalificatie voor de European University Games. Een roeiwedstrijd voor de beste studentenroeiers uit heel Europa om zich internationaal te bewijzen.”

Lustrumwedstrijden
Daarnaast zullen op zondag aan het eind van de dag de Laga Lustrumwedstrijden verroeid worden ter ere van het 29-ste Lustrum. “Afgelopen jaar heeft Laga haar 145-ste dies gevierd en zal dit jaar haar 29-ste Lustrum groots vieren. Als onderdeel van dit Lustrum wordt traditiegetrouw de Lustrumwedstrijden georganiseerd. Vroeger was dit een aparte wedstrijd op de Schie op een tweeploegenbaan, een echte weilandwedstrijd. Tegenwoordig vindt deze plaats tijdens de Raceroei Regatta en zullen de Lustrumnummers op het einde van de zondag een indrukwekkende afsluiter van dit weekend zijn. Hierom krijgt de wedstrijd een old-meets-new stijl met één 2k finale voor de hoofdnummers: Oude acht, Dames Vier, Oude Twee met en Dames twee met.”