Joëlle Gooijer brengt drie termijnen als raadslid in Delft mee het college in
Joëlle Gooijer brengt drie termijnen als raadslid in Delft mee het college in

Joëlle Gooijer kandidaat-wethouder ChristenUnie

Algemeen

DELFT - Joëlle Gooijer is de kandidaat-wethouder van ChristenUnie Delft in het nieuw te vormen college.

“Joëlle is een gedreven politica, die zeer sterk is in het leggen van verbinding tussen verschillende partijen”, zo communiceert de ChristenUnie naar buiten. “Zij is zeer goed in staat de wijsheid van de minderheid te gebruiken om zo plannen beter te maken. De inhoud staat voor haar voorop. Ze heeft een warm hart voor het sociaal domein, omdat ze zich altijd wil inzetten voor de kwetsbaren in onze samenleving.”

De campagneslogan van ChristenUnie Delft ‘Recht doen aan elke inwoner’ is haar uit het hart gegrepen. “Dat is een hoog ideaal, waar ik toch graag - samen met de andere partijen in de raad binnen en buiten de coalitie - mee aan de slag wil”, aldus de kersverse kandidaat.

Gooijers interesse in de politiek ontstond tijdens haar werk in het verpleeghuis, vertelde zij in een eerder interview aan Delft op Zondag. “Ik vond dat er meer geld naar de ouderenzorg moest, naar de complexe zorg van mensen die hebben meegebouwd aan het welvarende Nederland waar ik in ben opgegroeid. Ik wilde begrijpen hoe de ouderenzorg zich ontwikkeld heeft, en ik wilde weten waarom politieke keuzes zo gemaakt werden. Bijvoorbeeld waarom de verpleeghuiszorg het qua uitstraling en financiën meestal moet afleggen tegen het ziekenhuis.”

Joëlle brengt drie termijnen als raadslid in Delft mee het college in, waarvan ruim 10 jaar als fractievoorzitter. Dienstbaar aan de stad en de samenleving zal zij zich met hart en ziel inzetten om met STIP, D66, GroenLinks en de Partij van de Arbeid een gedegen bestuursakkoord te maken, waarbij het belang van alle inwoners van Delft voorop staat.