Vice-president Kees Willems overhandigde de cheque aan vrijwilligers Zamzam Van Mulligen-Abdillahi, en Michelle Kunz van de DVA.
Vice-president Kees Willems overhandigde de cheque aan vrijwilligers Zamzam Van Mulligen-Abdillahi, en Michelle Kunz van de DVA.

Cheque voor Delftse Vakantie Activiteiten

Algemeen

DELFT – Afgelopen donderdagavond overhandigde de Lionsclub Delft Princestadtijdens een bijeenkomst in het Meisjeshuis een cheque van 8500 euro aan de Stichting Delftse Vakantie Activiteiten (DVA). 

Het geld is bijeen gebracht met een wijnactie die de Lions eind vorig jaar organiseerden voor diverse goede doelen, waarvan de DVA er dus ook één is. Vice-president Kees Willems overhandigde de cheque aan vrijwilligers Zamzam Van Mulligen-Abdillahi, en Michelle Kunz van de DVA.  Die namen de donatie dankbaar in ontvangst. “We zijn erg blij met de donatie en gaan er mooie dingen van doen, zoals investeren in duurzaam speelgoed.”

Fijne vakantie 
DVA begon in 1948, vlak na de oorlog, als ‘vakantieschool’, om kinderen van ouders die het niet zo breed hadden ook een echte vakantie te geven. Anno 2022 is die doelstelling niet gewijzigd. Het staat ook op de shirts van de leiding: ‘Elk kind heeft recht op een fijne vakantie’. “Onze doelgroep is nog steeds die groep mensen die om financiële redenen niet zomaar op vakantie kan”, legt Zamzam uit. Zij is al een aantal jaar als vrijwilliger betrokken en is sinds kort voorzitter van het bestuur van de stichting. “Een deel van die ouders betaalt wel een klein bedrag per week. Een derde van de kinderen komt via de Gemeente Delft en de Voedselbank en betaalt niet. Betalende ouders kunnen eventueel wel een kaartje sponsoren en dat doen ze ook vaak. Ook anderen kunnen eventueel een kaartje sponsoren. Op onze site www.dvadelft.nl vind je daar alle informatie over. De inschrijvingen voor de kinderen zijn nog niet geopend, maar houd daarvoor de social media in de gaten

Vrijwilligers 
Het grote Kinderzomerfeest is dit jaar van 11 tot 22 juli. “We kunnen weer helemaal open”, zegt Zamzam blij. “De afgelopen jaren konden we vanwege corona maar een beperkt aantal kinderen ontvangen.” Dat betekent dat dit jaar weer zo’n 400 tot 450 kinderen een mooie vakantieweek kunnen beleven op Sportpark Biesland, al enige jaren de thuisbasis van de DVA. Op het programma staan, naast vrij spelen, allerlei spellen en excursies. “Buiten zijn is een belangrijk onderdeel.” Om de kinderen te begeleiden zijn ongeveer 70 vrijwilligers nodig. “Er hebben zich er al vijftig aangemeld”, weet Zamzam. “Veel vrijwilligers komen terug, want ook voor hen is dit een week van plezier. De sfeer in de vakantieweken is altijd geweldig.” Niet zelden melden jongeren die als kind zelf de vakantieweek als deelnemer meemaakten, zich later aan als leiding. “We krijgen via het Mondriaan ook stagiaires die meedoen.” Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website.